Bruschetele sunt acele aperitive gen „bufet” care se pot pregati cu cateva ore in avans daca se fac din ingrediente care necesita o pregatire in prealabil si apoi refrigerate, iar daca aveti toate ingredientele pregatite, doar 15 minute inainte de servire este perfect.
Ingrediente:
8-10 felii de paine, tip bagheta
8-10 felii de pastrama afumata, crud uscata
1 ceapa rosie taiata julien
1 legatura ceapa verde
2-3 catei de usturoi
ulei de masline
Mod de preparare Bruschete cu pastrama:
Se aleg baghete subtiri, care se taie in felii pe oblic de 1 cm grosime, se stropesc cu ulei de masline ambele parti si se prajesc pe gratar pe ambele parti.
Se freaca apoi cu un catel de usturoi, se aseaza cate o felie de pastrama pliata ca sa incapa pe felia de paine, iar deasupra printre pliurile pastramei se adauga ceapa rosie taiata julien si bucati de ceapa verde care pentru o savoare mai buna se prajeste o data cu painea pe gratar. Pofta buna!