Sparanghel, ou posat si sos olandez un mic dejun sau o cina speciala care incanta papilele oricui. Izul de afumat al feliilor de bacon dau o savoare speciala sparanghelului, iar oul posat si sosul olandez dau o nota aparte preparatului.
Ingrediente 2 porti
8 fire de sparanghel
sare
2 linguri otet
8 buc. felii subtiri de bacon
ulei de masline
2 oua
Sos olandez
Mod de pregatire Sparanghel, ou posat si sos olandez:
Sparanghelul se curata de partea lemnoasa prin rupere. Varfurile crude se opareste cca.3 minute in apa clocotita cu otet si putina sare. Eu am adaugat si o lingurita de zahar, dar este optional.
Se transfera apoi intr-o oala cu apa rece ca sa se opreasca fierberea si sa isi mentina culoarea. Se scoat apoi firele de sparanghel si se scurg. Metoda de lucru o gasiti si AICI.
Pe fiecare sparanghel se ruleaza 1-2 fasii de bacon in functie de cat de lungi si de groase sunt acestea. Se prajesc intr-o tigaie cu foarte putin ulei ca isi va mai lasa si baconul grasime.
Sosul olandez se aseamana cu maioneza, doar ca este pregatit la cald. Desi pare pretentios daca se respecta etapele va iesi perfect. Metoda de pregatire cu imagini pe etape o gasiti AICI unde l-am pregatit pentru Oua Benedict.
Pregatim ouale romanesti / posate, adica le fierbem, fara coaja, in apa clocotita cu doua linguri de otet. Deasupra vasului cu apa clocotita unde am creat un vartej, se sparg ouale si le dam drumul in apa, iar cu o lingura cautam sa adunam albusul, care cauta sa se imprastie in apa, cat mai aproape de ou.
Cand e gata se scoape cu o spumiera, ca sa se scurga apa si se aseaza direct pe farfurie peste firele de sparanghel. Se adauga deasupra sos olandez si se servesc imediat. E un mic dejun sau o cina pe care nu o mancam in fiecare zi. Pofta buna!