Panna cotta cu afine este un desert fin, realizat cu fructe de padure, in functie de sezon. Este ca o budinca cremoasa dar cu tinuta si se preteaza minunat pentru petreceri, deoarece poate fi facuta cu o zi sau doua in avans si pastrate la frigider pana la servire.
Ingrediente 2 pahare:
200 ml smantana lichida
150 ml lapte
60 g zahar (dupa gust)
100 g afine
2 lingurite de gelatina (cca. 7-8 g)
Mod de preparare Panna cotta cu afine:
Este un desert foarte simplu de realizat. Se face repede, doar sa asteptam apoi sa se intareasca in frigider.
Afinele se paseaza intr-un blender, dupa ce am retinut cateva pentru decor. Se trec apoi printr-o strecuratoare fina sau se aseza deasupra un tifon. Rezulta o pulpa groasa care se dilueaza cu putin lapte.
Se pune laptele ramas, zaharul si smantana intr-o cratita, amestecand ocazional, pana la punctul de fierbere. Se incorporeaza si afinele strecurate, se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza. Se adauga si gelatina hidratata dinainte in 4-5 linguri de apa. Se ia de pe foc, se imparte compozitia in doua pahare si se dau la frigider sa se intareasca.
Se scot paharele din frigider si se servesc cu afine deasupra. Delectati-va!