Tort cu crema nutella si mascarpone un tort rapid, fara coacere si foarte ciocolatos. Combinatia de crema fina de mascarpone cu crema Nutella cu alune ii confera o savoare de nerefuzat.
Ingrediente blat:
200 g biscuiti Petit Beurre
100 g unt
1-2 linguri de zafar praf
1-2 linguri de cacao
2-3 linguri sirop (dupa caz)
Crema cu mascarpone si Nutella:
400 g Nutella, Finetti sau o alta crema cu alune
400 g mascarpone (sau o crema fina de branza)
100 g zahar pudra
100 ml frisca lichida Meggle
Decor:
50 g alune prajite si pisate
Mod de pregatire:
Facem un blat de biscuiti.
Am folosit biscuiti Petit Beurre care se dau prin masina. Se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu cacao, zahar si untul topit. Amestecam pana se incorporeaza untul uniform, iar daca este nevoie mai adaugam 2-3 linguri dintr-un sirop.
Pe un platou asezam pereti detasabili ai unei forme de tort de Ø 20 cm. Se rastoarna biscuiti si se taseaza cu mana sau cu un pahar. Se da forma la rece.
Pregatirea cremei.
Intr-un bol mixam branza mascarpone cu zaharul. Separat se bate tare frisca si se incorporeaza in mascarpone.
Se adauga cate o lingura din borcanul cu Nutella pana se termina, mixand sa se incorporeze.
Puteti pune si mai putin dar eu va garantez ca nu merita sa faceti economie. Va rezulta o crema incredibil de buna. Se scoate blatul de biscuiti de la rece si se acopera cu crema. Se niveleaza, se scutura sa se aseze bine crema si se da la rece cateva ore.
La servire se trece un cutit pe margini ca sa se desprinda tortul de pereti, se scoate si se orneaza cu alune prajite putin si tocate grosier. Delectati-va!
Ce tort ciocolatos si delicios!
Multumesc de aprecieri, ma bucur ca-ti place. Pup si week-end placut!
Arata impecabil, incredibil de delicios. Folosesc Nutella in aproape orice desert si e imposibil sa nu-mi placa asta sau oricare altul ce are in compozitie acest minunat ingredient. Multumesc pentru reteta!
Ma bucur Cristina ca-ti place. Nutella e un rasfat, de multe ori mancam chiar din borcan si uitam sa ne oprim. Un sfarsit de saptamana cat mai placut!
Heeeiiii unde o fost tortul asta de nu l-am vazut mai repede,ca sigur il faceam ptr azi ( de ziua mea) ca am o gramada de ciocolatosi care nu maninca frisca!!!!? as avea o intrebare d-na Sara,in tava de 24 cm cum sa modific cantitatiile???? Sa iasa bine,nu de alta?….multumesc
La multi ani! Regret ca nu ai vazut-o pana acum. De la 20 la 24 cm diametru ma gandesc la inca o treime din cantitati, poate … chiar inca jumatate doar la crema ca sa iasa inalta. Daca ai multa ciocolata inseamna ca o topesti si o folosesti in locul nutellei.
Te mai astept!
Va multumesc de urarile de ziua mea,am fost plecata din tara pina ieri,acum am vazut ca mi-ati raspuns,va multumesc si ptr asta..asa o sa fac cum mi-ati spus…Am scris ca am multi ciocolatosi acasa ,nu ca am multa ciocolata… Dar e bine sa stiu ca pot topi ciocolata…am facut multe retete de la dvs,va urmaresc de mult timp d-na Sara….va doresc sanatate(si sotului) Duminica faina!?
Nu se mixează decât cand amestecam mascarpone cu zaharul… apoi se amesteca. U spatula ca sa nu se taie crema. Eu am pățit-o in seara asta:(
Andra chiar nu-mi dau seama de ce ti s-a taiat crema. Da, mascarpone se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, cat sa se topeasca. Frisca separat in alt bol o mixezi si o incorporezi in crema de mascarpone, dar nu toata odata, cate putin. Apoi adaugi nutella care si ea e foarte consistenta, deci nu realizez care a lasat apa ca sa se taie crema. Dar pe viitor, nu numai aici, cand mai patesti adaugi 1-2 .. linguri de cacao cernuta, care absoarbe umezeala. Sper sa aud ca data viitoare ti-a iesit! Pup!
Buna ziua ,
Va puteti externaliza serviciile IT cu noi, avem multe optiuni:
– Dezvoltare de software
– Administrare server Linux si Windows
– Administrare VMware
– Retele
– Dezvoltare web si gazduire
Intra pe ngbss.com . Proiectele dvs sunt succesul nostru.
Toate cele bune,
Echipa NGBSS.