Salata de ton bucati cu maioneza o alta reteta din gama de Salate aperitiv. La fel de buna si ca mic dejun, antreu sau cina pe paine prajita. Ingredientele care compun aceasta reteta poate fi dupa gustul fiecaruia, dar ideea de prezentare ca o floare, am descoperit-o AICI. Pe langa faptul sa este o salata minunata este si estetica, asa ca v-o recomand! Tocmai prezentarea ii da o nota de aperitiv festiv.
Ingrediente:
2 cutii de ton bucati
1 ceapa rosie potrivita
1/2 – 1 ardei rosu californian sau capia
100 g masline negre fara samburi
1 lingura de capere
3 linguri de maioneza
busuioc proaspat tocat
1-2 linguri zeama de lamaie
sare
piper
2 rosi mari
Mod de pregatire:
Tonul conserva se deschide si se scurge de sucul propiu. Ardeiul rosu californian sau daca nu aveti merge si un ardei capia. Se taie in fasii de 5 mm si apoi in cuburi.
Ceapa se toaca dar mai mare, maslinele fara sanburi se taie pe jumatate sau dupa caz si mai mici.
Se pun intr-un bol legumele taiate, tonul bucati, o lingura de capere, zeama de lamaie dupa gust, busuioc proaspat tocat tot dupa gust.
Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si maioneza si se amesteca
Rosiile se taie in patru sau in sare, dupa caz. Eu le-am taiat in sase si am folosit o rosie jumatate. Se aseaza pe o farturie deschise ca petalele unei flori si in centru se pune salata.
Se preseaza feliile de rosii in compozitia de salata ca sa va rezulte ca-n imagini. Prezentarea ii da o nota de aperitiv festiv.