Budinca de paste cu visine, un desert de casa care-l putem realiza pentru orice zi a saptamanii. In afara de nuci care sunt nelipsite de la o budinca dulce, cu fructele puteti improviza dupa caz.
Ingrediente tana 23×36 cm:
400 g paste tagliatelle
4 oua
150 g zahar farin
1 plic zahar vanilat bourbon
120 g unt topit
coaja de la 1 lamaie
300 ml smantana lichida
visine congelate (sau 1 borcan (800 ml) de compot)
1 compot de piersici
150 g nuca
Mod de pregatire:
Intai fierbem pastele connform instructiunilor de pe ambalaj. Le scurgem si le punem intrun vas. Untul se topeste si se adauga peste paste.
In acest timp pregatim fructele si nuca. Eu am folosit visine congelate care au inegrit pastele de aceea va recomand sa folositi visine din compot ca ca si piersicile. Nuca se piseara grosier si se amesteca cu 2 linguri de zahar si zaharul bourbon.
Intr-un bol se bat cele 4 oua cu restul de zahar pana devine cremos si se incorporeaza smantana.
Se toarma peste pastele fierte. Din nuci se tin 2-3 linguri pentru decor si apoi se adauga si ele. peste paste.
Se unge cu unt o tava de cuptor de 23 x 36 cm. Adaugam jumatate din paste, intindem piersicile feliate pe toata suprafata si intercalam si visine. Se acopera cu restul de paste, se presara si nucile pisate retinute si restul de visine. Se da la cuptor la 180 °C pentru 45 minute.
Se lasa budinca sa se raceasca putin, apoi se taie in patrate. Se serveste calda sau rece. Delectati-va!
A iesit o bunatate,este foarte simplu de preparat,s-a mancat rapid.
Ana ma bucur ca ti-a placut. Pup!