Piept de pui umplut in crusta crocanta dat la cuptor este un fel principal tare bun. Umplutura de branza fragezeste carnea, iar crusta crocanta ii da o nota speciala. Va invit sa incercati.
Ingrediente:
1 piept de pui
sare + piper alb
Umplutura:
100 g crema de branza
50 g branza gorgonzolla (optional)
fulgi de ardei
marar proaspat tocat
sare + piper alb
pesmet mai grunjos
2 oua
3 linguri faina
ulei de masline
Garnitura Praz caramelizat:
6 fire de praz tanar si subtire
1 lingura zahar brun
ulei de masline + 50 g unt
1 lingura otet balsamic
sare
piper
Mod de preparare Piept de pui umplut in crusta crocanta:
Pieptul de pui dezosat si fara piele, se spala bine si apoi se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se desprind cei doi lobi si se condimenteaza. La fiecare pe interior se fac doua incizi, ca formam un buzunar pe o parte si o latura cu care inchidem.
Pregatim un amestec de branza, marat tocat si fulgi de ardei. Se condimenteaza cu sare si piper alb dupa gust. Cu o lingurita umplem buzunarasele celor doi lobi. Apoi inchidem ca un plic.
Cei doi lobi se trec ca si la paneuri prin faina, ouale batute cu o furculita si apoi se imbraca in mult pesmet. Se foloseste pesmet mai grunjos ca sa capete o crusta frumoasa.
Intr-o tigaie cu putin unt si ulei de masline prajim pe toate partile lobi, pana prind o crusta frumoasa. In acelasi timp se si inchide bine pieptul, nemaifiind nevoie sa prindem in scobitori. Imaginile de mai jos vorbesc mai bine.
Dupa ce i-am dat o crusta crocanta se pune intr-un vas uns cu unt si putin ulei de masline si se da la cuptor la 180 °C pentru 20 minute.
Cand se scoate se lasa sa se odihneasca cateva minute apoi se poate servi.
Pentru garnitura sotul meu a dorit praz caramelizat, dar puteti folosi ce garnitura va place.
Acest praz se face dupa aceeasi metoda ca la Andive caramelizate care o puteti gasi AICI.
Pofta buna!