Ficatei de pui in sos de rosii si vin este o mancare tare gustoasa, desi organele: pipote, inimi, ficat … nu sunt chiar in preferintele multora. Noua ne plac mancarurile cu organe si va invit sa dati un clik AICI, ca poate va tenteaza sa incercati vreo reteta.
Ingrediente
500 g ficatei de pui
400 ml de lapte dulce
30 g unt
3-4 linguri ulei de masline
150 ml sos de rosii
150 ml vin rosu
2-3 catei de usturoi
100 ml supa de pui
1 foaie de dafin
cimbtu uscat
sare
piper proaspat macinat
Garnitura:
Conopida sotata
Mod de pregatire:
Spalam intr-o strecuratoare ficatei de sange apoi ii mutam intr-un bol si turnam laptele peste ei cat sa-i acopere. Se lasa la fragezit cca. 60 de minute. Cand ii scoatem din lapte ii stergem bine cu un servet absorbant din hartie.
Intr-o tigaie cu unt si putin ulei adaugam ficateii bine zvantati si ii lasam la prajit timp de 3 minute pe o parte. Apoi ii intoarcem cu grija, ca sa nu ii rupem si ii mai lasam inca 3 minute si pe partea cealalta.
Adaugam usturoiul tocat, vinul alb, sosul de rosii, foaia de dafin, cimbru si dupa caz putina supa de pui.
Acoperim tigaia cu capac si lasam totul sa fiarba timp de 15 minute.
Dupa cele 15 minute, luam capacul de pe tigaie si condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Mai lasam cat sa scada sosul.
Am servit ficatei de pui cu conopida sotata. Conopida se rupe in buchetele, se tine 30 minute in apa rece. Apoi se fierbe in apa cu sare, se scoate in apa foarte rece ca sa orim fierberea si se siteaza in putin unt. Se condimenteaza dupa gist si se serveste cu verdeturi tocate marunt si intoartse in unt.
Poate fii servita perfect langa un piure de cartofi sau un orez cu legume. Pofta buna!