Prajitura Valurile Dunarii, imi place aceasta prajitura, o gasesc si buna si aspectoasa. De aceea am mai pregatit-o si in alte variante: Prajitura Valurile Dunarii cu visine (cea mai cunoscuta) si Prajitura Valurile Dunarii cu ananas. Acum varianta cu Bilute de branza si cocos, inspirata de AICI.
S-ar putea sa va placa si celelalte retete de Prajitura Valurile Dunarii :
–––––––––––––––––––––––
Bilute cu cocos:
200 g branza de vaci
3 linguri de zahar
1 galbenus de ou
6 linguri de nuca de cocos
Blat pentru tava 22×30 cm:
3 oua + 1 albus ramas
180 g zahar
1 plic zahar vanilat
200 g unt
180 ml lapte / smantana lichida
300 g faina
1 plic praf de copt
2 linguri de cacao
3 linguri de lapte
Crema de vanilie:
500 ml lapte
5-6 linguri de zahar
1 lingurita esenta de vanilie
60 g pudding de vanilie (1 1/2 plicuri)
100 g unt
Decor:
100 g ciocolata neagra
2 linguri de lapte + 1 de ulei
Mod de pregatire:
Se pun intr-un bol branza de vaci. Se faramiteaza cu o furculita. Se adauga zaharul, nuca de cocos si un galbenus de ou. Se amesteca intai cu furculita apoi cu mana. Cand s-a omogenizat se fac bilute. Eu am impartit compozitia in 3 parti si fiecare parte in 5, dar puteti chiar 6 si se rotuljesc intre palme. Se dau la rece pana pregatim aluatul.
Pregatire aluat de blat:
Pregatin ingredientele uscate. Faina se cerne impreuna cu praful de copt.
Intr-un bol se freaca untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga pe rand cele 3 ouasi si albusul ramas de la bilutele de branza.
Se mixeaza pana se incorporeaza bine, apoi se adauga urmatorul ou, pana la terminarea lor. Se incorporeaza faina alternand cu laptele / smantana lichida atunci cand aluatul se ingroasa prea tare.
Se imparte in doua si jumatate se intinde intr-o tava cu hartie de copt de 22 x 30 cm. In aluatul ramas se adauga cacao si inca 2-3 linguri de lapte, ca sa aiba aceasi consistenta ca prima jumatate. Se intinde in tava peste aluatul alb cu o lingura, niveland usor ca sa nu se amestece.
Bilutele de branza si cocos se repartizeaza uniuform in tava peste aluatul maron, apasand usor. Se coace in cuptorul preincalzit la 170 °C pentru 45-50 de minute.
Pregatire crema de vanilie:
Se pune la incalzit laptele, apoi se amesteca cu zaharul (dupa preferinte) si praful de puddind dizorvat in prealabil in lapte ree. Se lasa pe foc pana se ingroase, apoi se da la racit cu o folie de plastic deasupra sa nu se faca crusta.
Se mixeaza untul si se incorporeaza puddingul amesteca bine.
Se aseaza crema rezultata peste blatul racit si se da la frigider sa se intareasca. Se topeste ciocolata cu 2 linguri de lapte si una de ulei si se decoreaza dupa inspiratie. Se portioneaza si se serveste. Delectati-va!
pare de-a dreptul DELICIOASA !!!
si usor de facut
multumesc pentru reteta !
Andreea are tot ca sa fie gustoasa. Poti sa o incerci cu incredere.
Multumesc de vizita si te mai astept!
Impresionant! Felicitari pentru ceea ce faci si multumesc pentru sugestie
Multumesc de aprecieri!