Mini tarte cu capsuni si ganache de ciocolata un desert rapid si bun. Capsunil, de import cei drept, te tenteaza cand le vezi in supermarket. In combinatie cu un ganache de ciocolata si asezate in aceste mini tarte, desertul este gata.
Ingrediente 6 buc.:
240 g faina
120 g unt
1 ou mediu
40 g zahar pudra
1 lingura smantana
ulei pentru uns formele
Ganache-ul de ciocolata:
150 g ciocolata 50 % cacao
120 ml frisca lichida
2 linguri ulei pentru luciu
Mod de pregatire:
Se amesteca faina, zaharul pudra su untul foarte rece taiat in cuburi. Se incorporeaza si oul si lingura de smantana.
Se lucreaza repede fara a amesteca mult ca aluatul sa ramana nisipos. Se pune intr-o folie de plastic si se da o jumatate de ora la rece.
Se imparte aluatul in 6 si se intind cercuri care se aseaza in formele de mini tarte. Se inteapa cu o furculita si se acopera cu un cerc de hartie de copt in care punem fasole, orez, pietricele … sau ce aveti. Astfel nu vor creste la cuptor.
Se dau apoi la cuptor la 180 °C pentru 20-25 minute. Se urmareste cuptorul sa nu se arda pe margini.
Cat se racesc se pregateste ganache-ul. Intr-o craticioara se incalzeste frisca si se adauga ciocolata rupta bucati si uleiul pentru luciu. Se amesteca pana se topeste uniform. Se lasa 5 minute sa se raceasca si apoi se umplu mini tartele cu ciocolata.
Se lasa sa se intareasca putin si se orneaza cu capsuni dupa inspiratie. Delectati-va!
Chiar acum eram in cautare öpentru reteta tartelor si am gasit reteta perfecta la tine! Multumesc ❤
O reteta pe cat de rapida pe atat de buna. Pup!