Pulpe de pui cu ardei, rosii si masline este un fel principal care se pregateste rapid si usor. O mancare cu sos care se poate manca ca atare sau cu o garnitira. Cand nu stiti ce sa mai gatiti, aceasta este o idee.
Ingrediente 3 porti:
3 pulpe de pui (sau 1 pui taiat bucati)
condimente pentru pui
1 ceapa rosie
200 – 300 mlg rosii cuburi la conserva
1/2 ardei galben
1/2 ardei rosu
cca. 150 ml supa de pui
100 g masline verzi
3-4 linguri ulei
sare dupa gust
piper negru macinat
patrunjel verde tacat
Timp de preparare: 40 minute Timp coacere: 30 minute
Mod de preparare:
Intai pregatim puiul. Eu am ales sa folosesc pulpe de pui, iar numarul lor este in funcite de cate persoane sunt la masa, dar se poate folosii si un pui taiat bucati.
Pulpele de pui se spala si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Intr-o tigaie cu putin ulei se da crusta la pulpe pe toate fetele. Dupa caz se mai adauga ulei.
Cand s-au rumenit pulpele se scot pe o farfurie si se acopera cu o folie de aluminiu.
In uleiul ramas se pune putin unt ca sa se desprinda arsurile si se strecoara. Uleiul curat se pune inapoi in tigaie si se distuie ceapa rosie taiata julien pana devine translucida.
Se adauga 200-300 ml de rosii taiate cuburi de la conserva, cu sucul propriu. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se aseaza deasupra pulpele rumenite si supa de pui, atat cat sa le acopere. Se adauga si ardei colorati taiati julien, se pune capacul si se lasa 20-25 de minute sa fiarba la foc domol.
Cu cateva minute inainte de a stinge focul se pun si maslinele verzi si se mai da 2-3 clocote.
Se ia de pe foc si se presara patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!