Prajitura simpla cu caise, cum spune si denumirea ei este simplu de realizat pe cat este de buna. Este o reteta pentru orice zi a saptamani, nu trebuie sa asteptam duminica ca sa o pregatim. Este asemanatoare cu Prajitura cu iaurt si cirese, doar ca acum am folosit kefir in loc de iaurt.
Ce este special la acesta prajitura este mirosul de la caise cand este scoasa din cuptor. Este pufoasa si aromata si va asigur ca dispare repede din farfurie. Rasfatati-va familia cu aceasta prajitura!
Ingrediente tava 22 x 30 cm:
4 oua mari cu galbenus inchis
250 zahar pudra
80 ml unt topit sau ulei
300 ml kefir sau iaurt grecesc (eu am folosit kefir)
350 g faina
1 plic praf de copt cu sofran (de preferat)
1 varf de cutit de sare
8 caise mari si sanatoase
Mod de pregatire Prajitura simpla cu caise:
Pregatire aluat:
Inre-un bol se bate cu un mixer ouale si zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o pasta cremoasa. Se incorporeaza untul topit, dar nu cald, dupa care incepem sa adaugam faina cernuta cu praful de copt si sarea, altermanad cu kefirul. Se va obtine o compozitie nici tare dar nici prea moale ca sa nu cada fructele pe fundul tavii.
Modul de pregatire in imagini il gasiti AICI la reteta cu cirese:
Se rastoarna aluatul intr-o tava de 22 x 30 cm. tapetata cu hartie de copt.
Se aseaza caisele spalate, fara samburi si taiate de preferat in bucati, nu felii. Vor da mai bine cand vom taia prajitura.
Se da apoi tava la cuptorul preincalzit la 170 °C circa 45 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa iese curata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca cca. 5 minute inainte de a o scoate din forma.
Se desprinde hartia de copt si se pune pe un gratar sa se raceasca.
Se poate pudra cu zahar praf. Se feliaza inainte de servire.
Delectati-va cu o prajitura!