Papricas de cartofi cu carne si carnati de porc (Paprikas krumpli) este o tocana traditionala de cartofi, pe baza de boia de ardei (iute de regula) cu ceapa, ardei, boia si bucati de sunca sau carnati picanti.
Papricasul este unul din felurile de mancare populare ale bucatariei maghiare, denumirea fiind data de boiaua de ardei, un condiment frecvent utilizat de ei.
Sunt multe variante de papricas, cea mai cunoscuta fiind Papricasul de pui, dar cun zilele trecute noi ne-am rasfatat cu acest Papricas de cartofi cu carne si carnati de porc, desigur pregatit de sotul meu Miki, am zis sa vi-l prezint si voua.
Ingrediente:
400 g carne pe porc taiata in cuburi
200 g carnaciori (proaspeti) de porc
100 g slanina de prc afumata taiata fasii
5-6 cartofi rosii mijlocii taiati in sferturi
1 ceapa mare
1 ardei rosu taiat in fasii
2-3 catei de usturoi tocati marunt
1 lingura boia de ardei dulce sau iute (optional)
pasta de ardei la tub dupa gust
bulion dupa caz
1 lingura untura de porc sau ulei (optional)
mixt de patrunjel + marar proaspat tocat
sare
piper negru
Mod de pregatire Papricas de cartofi cu carne si carnati de porc:
Cartofi se curata, se taie in patru si se tin in apa.
Intr-o tigaie se prajesc bucatile de carne si carnaciori de porc.
In alta tigaie se pune la prajit slaninuta taiata fasii. Cand si-a lasat untura, se adauga si ceapa tocata mare si se lasa sa se distuie nu sa se arda.
Se adauga si cartofii raiati sferturi si boiaua pudra. Se complecteaza cu apa cat sa acopere cartofii. Se lasa sa fiarba la foc mic, miscand din cand in cand cratita sa nu se prinda.
Cand sunt aldente cartofi se adauga fasiile de ardei, pasta de ardei la tub dizolvata in o ceasca de bulion si usturoiul tocat.
Dupa cateva clocote se adauga carnea si carnaciori portionati de 3-4 cm. Se condimenteaza dupa gust, in functie si de cat de sarata este sunculita. Se amesteca usor sa nu se rupa cartofi si dupa inca 2-3 clocote se ia de pe foc si se adauga patrunjel si/sau marar proaspat tocat.
Pofta buna!
MODUL DE PREGATIRE IN IMAGINI: