Rulada aperitiv de rosii cu crema de branza



 

Rulada aperitiv de rosii cu crema de branza o reteta care tin de mult sa o fac. Am gasit-o pe foarte multe situri franceze. Am studiat mai multe variante si a rezultat aceasta. Este foarte buna, blatul este pufos si usor de rulat.

 

Ingrediente pentru blat:
* 3 oua
* 100 ml apa fiarta
* 50 g amidon
* 30 g faina
* 1 lingurita boia de ardei (Paprika)
* 1-2 lingura pasta de tomate
* 60 g unt topit
* sare
* 1 lingurita praf de copt

 


  Pentru crema de branza:
* 200 g de crema de branza (simpla, cu verdeturi … )
* 1-2 linguri smantana
* 2 fire ceapa verde
* 1 lingura patrunjel tocat
* 1 catel mic de usturoi
* sare
*  piper

 

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma, adaugand un varf de cutit de sare.
Intr-un castron, se bat cu mixer electric cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta adaugata treptat.



Faina, amidonul de porumb si praful de copt se amesteca si se cerne. Se adauga peste galbenusuri, alternand cu untul topit, dar sa nu atinga punctul de fierbere.

Se adauga boiaua de ardei si pasta de rosii, pana capata o culoare rosiatica. Indicat sa folositi boia de ardei praf, ca ii da o culoare mai frumoasa. Eu am pus din tub unguresc si culoarea a iesit mai pala.

Apoi se incorporeaza uşor si albuşurile de ou. Se pregateste o tava 22×30 cm, pe care se pune hartie de copt si se intinde aluatul. Se coace 8-10 minute in cuptor. Se scoate aluatul si se ruleaza pe un prosop umed.

Separat intr-un castron mare, se combina branza, firele de ceapa verde tocata marunt, patrunjelul tocat şi usturoiul optional. In functie de consistenta branzei, daca este nevoie se adauga si putina smantana.

Se amesteca totul si se pune umplutura peste aluat, apoi se ruleaza. Se da la rece. Eu m-am grabit si blatul nu se racise suficient, asa ca branza s-a mai topit, neavand aceeasi grosime peste tot. Se poate servi cu o salata alaturi. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

24 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @geta, multumesc ca ai observat. In graba am incurcat. Deci se foloseste 60 gr unt topit, nu ulei, cu toate ca la nevoie poate merge si ulei. Dar in reteta ca sa iasa fina se pune unt. Pupici!

    @Bianka multumesc de aprecieri, Pup!

  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @eatgreek.net, thank you very much to you for your warm comment:)

    @Fimère, je l'ai vu sur de nombreux sites français, j'ai beaucoup aimé et j'ai décidé d'essayer. C'est merveilleux… tu le sais. Bisous.

  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16

    Tare bine arata! 🙂
    Sara, spune-mi te rog, amidonul si faina sunt 50 g, respectiv 30 g, da? 🙂 Sa fiu sigura ca imi iese, as incerca-o de revelion ca pt craciun am facut deja meniul…

  17. 17

    @Edith, da, amidonul mai mult 50 g, fata de 30 faina. Pana la reteta asta, mie de multe ori imi crapa aluatul cand il rulam. Acum, dupa cum se vede, aluatul a iesit perfect rulat.

  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
    • 24

      Ana cu scuzele de rigoare ca nu am fost activa pe site de sarbatori, iti raspund cu intarziere. desi cred ca te-ai descurcat deja. Eu recomand doar crema de branza pentru ca las la latitudinea fiecaruia ce vrea sau ce branza ii place. Totusi merge Philadelphia, Almette … specific doar cand este imperios necesar ca sa aiba o numita consistenta. Paste fericit!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>