Tort marmorat cu crema de unt de arahide



Dupa o mini-vacanta de o saptamana, revin cu acest Tort marmorat cu crema de unt de arahide. L-am savurat alaturi de cativa prieteni dragi, pe care nu-i mai vazusem de cativa ani.

De aceea am vrut un tort cu o crema mai speciala, altceva decat clasica crema cu ciocolata, sau cacao… si asa am ajuns la aceasta crema cu unt de arahide. Sper sa va incante si sa-l incercati.

Ingrediente blat:

* 4 oua mari (sau 5 mici)
* 125 g unt la temperatura camerei
* 250 zahar (am folosit zahar pudra)
* 360 g de faina
* 1 plic praf de copt
* 1/2 lingurita de sare
* 200 ml lapte
* 1 fiola esenta de vanilie
* 2 lingurite de cacao
Ingrediente crema:
* 250 g unt, la temperatura camerei
* 250 g zahar pudra
* 1 plic zahar vanilat


Mod de preparare:
Pentru blat, intr-un bol frecam untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, pana devine cremos. Incepem sa adaugam ouale, unul cate unul, pana se incorporeaza bine fiecare. Oprim mixerul si adaugam faina si praful de copt, alternand cu laptele.

Tapetam o forma de tort de 23 cm in diametru cu hartie de copt si apoi rasturnam 2/3 din crema. In cea ramasa adaugam 2 lingurite de cacao cernuta si alte 2 linguri de lapte, ca sa ramana la consistenta initiala.

O turman si pe aceasta in tava si desenam cu varful unui cutit (la fel cum facem la checurile marmorate). Coacem in cuptorul preincalzit cca. 50 de minute, dar doar dupa ce trece testul cu scobitoarea scoatem forma din cuptor. Ideea acestui blat am vazut-o AICI.

 

 



Se lasa apoi sa se raceasca dupa care se taie in doua blaturi care se insiropeaza dupa preferinte.

Pentru crema, batem cu mixerul untul cu zaharul pudra vreo 10 minute pana capata o consistenta cremoasa si zaharul nu se mai simte. Apoi adauga cate o lingura din untul de arahide, omogenizam si repetam operatia pana terminam tot borcanul cu unt. Eu am gasit untul de arahide la supermarket, la borcanel din plastic de 340 g, dar se gaseste, din cate stiu, si la pachete.

 

 

Rezultatul va fii o crema cu un colorit special si foarte cremoasa. Intindem jumatate pe primul blat apoi acoperim cu cel de-am doilea blat. Imbracam tortul cu restul de crema de unt.

Eu am folosit doar 200 g de unt si a iesit cam putina crema, asa ca folositi 250 g (sau chiar 300g). Ornati dupa inspiratie. Este un tort special la gust, merita incercat. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

20 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @FLORY merita incercat, gustul e special. Pup!

    @adnia ai dreptate, chiar este o nebunie. Pup!

    @johanna ma bucur, pup!

    @Adela Zilahi multumesc! Si tie o saptamana frumoasa!

    @Simona gustul este interesant. De obicei untul de arahide e folosit in diverse aperitive, dar in amestec cu zahar, devine un desert tare bun. Pup!

    @gaby_d multumesc, pup!

    @felis sa o incerci, merita. Pup!

    @Licuta Marin ma bucur, multumesc! Pup!

  10. 10
  11. 11
  12. 12

    Imi place mult untul de arahide ,insa intr-un tort nu l-am folosit pana acum 🙁
    Ideea dumneavoastra este ideala.Felicitari pentru prezentarea exceptionala.Numai bine!!!

  13. 13
  14. 14
  15. 15

    @Dorina incearca si o sa fii surprinsa ce buna este. Si eu am fost reticenta la inceput. Pup!

    @Emily ma bucur, multumesc. Pup!

    @Angelica si eu am incercat acum prima data, dar sigur o voi mai face ca mi-a placut. Pup!

    @Alice Kitchenette ma bucur ca te tenteaza ideea. Pup!

    @Cristina multumesc, pup!

  16. 16
  17. 17

    Cand vad atatea torturi aratoase , mor de ciuda ca mie nu-mi ies !!! Am avut cateva tentative de care am fost cam dezamagita , iar acum nu am nici o tragere sa fac cate-un tort !!! 🙁

  18. 18
  19. 19
  20. 20

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>