Acest Tort de Pasti face parte din campania organizata de Dr. Oetker, „Sarbatorile au gustul prajiturilor de casa”. Ca si la campania din iarna am ales o reteta din retetarul de pe site si am primit toate ingredientele ca sa prajituresc. Sper sa va placa!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pasul 1
Pentru prepararea cremei pariziene se încalzeste frisca fara a o da în clocot. Se adauga ciocolata rasa si se amesteca pana cand toata ciocolata s-a topit, apoi se lasă să se raceascaă. Se lasa peste noapte (minim 3 ore) sa se întareasca.
Pasul 2
Pentru prepararea aluatului, se topeste glazura împreuna cu untul sau margarina, într-o tigaie, la foc mediu, amestecand continuu. Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, cacaua, zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga ouale, laptele si se amesteca energic cu mixerul, la început la viteza mica, apoi la viteza maximă. La final se încorporeaza untul si glazura topite. Compozitia se întinde uniform în forma rotunda de copt, tapetata cu hartie pentru copt, se introduce în cuptor si se coace.
Pasul 3
După coacere, blatul se lasa timp de 10 minute în forma ca să se raceasca, apoi se rastoarnă pe un gratar de bucatarie acoperit cu hartie de copt si se desprinde hartia pe care s-a copt. Blatul se rastoarnă înca o data, se lasa sa se raceasca complet si se taie în 3 foi.
Pasul 4
Se tapeteaza forma in care am facut blatul si se aseaza prima foaie.
Crema pariziana se freaca cu mixerul la viteza mare, apoi se întinde peste foaia din forma si se acopera cu a doua foaie.
Pasul 5
Pentru prepararea cremei cu lichior de oua se bate frisca cu zaharul vanilinat, folosind mixerul la viteza mica, timp de aproximativ 3 minute. Gelatina se lasă la înmuiat în 100 ml apă, apoi se amestecă cu lichiorul si se încorporează în frisca batuta.
Pasul 6
Crema astfel preparata se întinde peste tort, iar deasupra se aseaza a treia foaie. Se apasă usor. Tortul se pastreaza peste noapte în frigider (sau minim 3 ore).
Pasul 7
Înainte de servire se decoreaza cu zahar pudra si cu formele decorative specifice sarbatorilor de Paste ca iepurasi si oua.
Foarte frumos tortul.Imi place cum arata.Stiu ca este foarte bun ca si eu l-am facut. Multa bafta la concurs.
Tare bine arata, mi-ai facut o poftaaaa! Bafta la concurs si o zii minunata! Te pupik!
Ce frumos arata tortuletul, iar sectiunea e perfecta!
Superb tortul!!!
Foarte frumos ti-a iesit,nu se vede nici o deosebire fata de al lor;bravo Sara!!
Ce tort frumos..
@Cretu Veronica m bucur, multumesc!Si tie bafta, pup!
@Mi Ka ma bucur ca-ti place, multumesc!
@Paula Gafitescu multumesc, pup!
@Simona mersi frumos, pup!
@Lulu ma bucur ca-ti place. E putin schimbat la aspect dar reteta e a lor. Pup!
@Simona ma bucur, pup!
Ce simpatic este tortuletul!
Tare aratos tortul tau si simpatic!
Minunat tortuletul !!!
S & M ,va astept cu mare drag sa participati la provocarea Dulce Romanie din aceasta luna :http://catkitchen.wordpress.com/2013/03/31/dulce-romanie-provocarea-lunii-aprilie/
O luna frumoasa si plina de bunatati va doresc !!! 🙂
Foarte frumos. L-am facut si eu si stiu ca e super bun.
Tare frumos a iesit!!!
Arata tare bine! Tot pe el mi l-am ales si eu 😉
@Alina Vicu mutumesc, pup!
@pansy ma bucur ca-ti place, pup!
@catkitchen multumesc, pupicuri!
@Timea o sa vin sa-l vad si pe al tau. Pup!
@Cristina nu cum asi fi vrut dar nu-i rau, pup!
@iana10 astept sa-l vad si pe al tau. Multam!
Tare as papa o feliuta din acest tort minunat 🙂
Pupici !
Bineinteles ca imi place !
Doar e atat de apetisant….magnific pot sa spun.
Te tzuc cu drag si iti doresc o duminica insorita…