Friptura de miel cu rozmarin, este un rasfat pentru o masa copioasa cu cei dragi, indiferent ca-i din miel, porc, pui sau vitel, este frageda, aromata si savuroasa. Delectati-va cu aceasta friptura de miel cu rozmarin!
1 lingurita ghimbir ras
2-3 fasii coaja de lamaie
Mod de pregatire Friptura de miel cu rozmarin:
Daca mielul este tanar nu este necesara tinerea lui la marinata. Se curata bucatile de pielite si tendoane. Se pregateste un vas pentru cuptor. Se condimenteaza bucatile dupa gust.
Se pune uleiul, usturoiul, o lingurita ghimber ras, 1-2 crengute de rozmarin si supa de legume (dintr-un cub concentrat de legume). Se acopera cu o folie si se da la cuptor.
Intre timp se pregateste garnitura. Dupa preferinte sau in functie de ce avem in frigider, pregatim legumele sotate. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se soteaza la soc mic baby carrot, fasole galbena si varza de Bruxelles. Am folosit legume congelate care la caldura isi mai lasa apa, asa ca nu a trebuit sa adaug decat 2-3 linguri de supa. Se condimenteaza dupa gust.
Dupa o ora se verifica friptura. Se scoate folia de aluminiu, se adauga 2-3 fasii coaja de lamaie, se mai complecteaza cu supa dupa caz si se mai lasa la cuptor pentru inca jumatate de ora. Cand s-a rumenit frumos si carnea aproape pica de pe oase, friptura este gata.
Se serveste langa legumele sotate. Pofta buna!
un adevarat rasfat!
Bunaciune de bunaciune!
Pup cu drag!
Minunat aromata!
Ca de obicei, numai papa buna si delicioasa !!!
Arata tare bine 🙂