Friptura de miel cu rozmarin



 

Friptura de miel cu rozmarin, este un rasfat pentru o masa copioasa cu cei dragi, indiferent ca-i din miel, porc, pui sau vitel, este frageda, aromata si savuroasa. Delectati-va cu aceasta friptura de miel cu rozmarin!

 

Ingrediente 4 persoane:
4-5 bucati de miel (rasol, pulpa, coaste)
3-4 linguri de ulei de masline
1 lingurita ghimbir ras
150 ml supa de legume
2-3 catei de usturoi
2-3 fasii coaja de lamaie
sare
piper
crengute de rozmarin

 

 

Garnitura:
varza de Bruxelles
fasole galbena
baby carrot
ulei de masline
sare
piper alb

 

 

Mod de pregatire Friptura de miel cu rozmarin:
Daca mielul este tanar nu este necesara tinerea lui la marinata. Se curata bucatile de pielite si tendoane. Se pregateste un vas pentru cuptor. Se condimenteaza bucatile dupa gust.

Se pune uleiul, usturoiul, o lingurita ghimber ras, 1-2 crengute de rozmarin si supa de legume (dintr-un cub concentrat de legume). Se acopera cu o folie si se da la cuptor.

 



 

Intre timp se pregateste garnitura. Dupa preferinte sau in functie de ce avem in frigider, pregatim legumele sotate. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se soteaza la soc mic baby carrot, fasole galbena si varza de Bruxelles. Am folosit legume congelate care la caldura isi mai lasa apa, asa ca nu a trebuit sa adaug decat 2-3 linguri de supa. Se condimenteaza dupa gust.

 

 

Dupa o ora se verifica friptura. Se scoate folia de aluminiu, se adauga 2-3 fasii coaja de lamaie, se mai complecteaza cu supa dupa caz si se mai lasa la cuptor pentru inca jumatate de ora. Cand s-a rumenit frumos si carnea aproape pica de pe oase, friptura este gata.

 

 

Se serveste langa legumele sotate. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.