Ca si Dulceata de zmeura si cea de afine este o alta dulceata care macar 2-3 borcane ar trebui sa avem in camara, fiind foarte utila in multe retete de dulciuri.
Mod de pregatire:
Pregatirea este simpla si aceeasi ca dulceata de zmeura. Se spala rapid sub jet de apa rece.
Se pune intr-un vas, se adauga zaharul, se acopera cu folie de plastic si se lasa la o parte minim 2 ore, pentru a permite zaharului sa se dizolve in sucul lasat de afine. Eu am lasat de seara pana dimineata. Se mai amesteca intre timp pentru asi lasa sucul.
Se pune vasul la foc mic pentru cca 20 minute. Se scoate spuma care se creaza si se amesteca incet pentru a nu se zdrobi fructele.
Spre final se adauga sucul de lamaie. Se testeaza consistenta dulcetii. Se toarna catava picaturi pe o farfurie rece si daca acestea se intaresc este gata.
Se toarna dulceata in borcanul sterilizat, se inchide borcanul si se intoartce cu susul in jos. Din compozitie mi-au iesit 2.borcane ca cel din imagine de cca 320 g.
Se lasa asa pana se raceste pentru a fi pus la locul de pastrare.
Una din cele mai gustoase dulceturi, e grozava!
Buna dulceata si sanatoase sunt afinele;eu am facut gem,merge mai bine in familie.
Imedeat o sa o prestez si eu….este printre preferatele mele!
@Paula Gafitesc,
@Lubita Iancu;
@janet frunza
Scuze de intarzierea raspunsului. Multumesc si va sarut!