Prajitura cu crema de branza si struguri



 

Prajitura cu crema de branza si struguri o prajitura rapida, usor de facut, cu fructe in functie de sezon. Prajitura cu crema de branza si visine am facut-o in luna iunie, iar acum cand pietele sunt pline de struguri albi si rosi, carora nu le poti rezista, acesta prajitura cu boabele de struguri cufundati intr-o crema fina de branza… este un rasfat!

 

Pentru crusta:
300 g faina
50 g zahar farin
200 g unt
sare

 

 


Pentru umplututa:
200 g crema de branza
100 g zahar farin
1 ou
1 galbenus de ou
3-4 linguri dulceata de afine
(sau orice gem acrisor si colorat)
400-500 g struguri albi si rosii
fulgi de migdale

 



Mod de preparare:
Pentru crusta facem un aluat fraged, doar ca nu folosim oua si nici smantana sau lapte. Intr-un bol adaugam faina cernuta, un varf de cutit de sare, zaharul farin si untul taiat cuburi. Amestecam cu mana, ca la orice aluat, pana se incorporeaza untul si rezulta un aluat faramicios. Il infasuram intr-o folie de plastic si il dam la rece pana facem umplutura.

Pentru umplutura amestecam 200 g crema de branza cu zaharul farin. Adaugam un ou intreg si un galbenus si mixam pana se incorporeaza.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 21×21 cm. Scoatem aluatul din frigider si pe o masa cu putina faina intindem un patrat pe care il asezam in tava. Ungem aluatul cu 3-4 linguri de gen sau dulceata acrisoara, eu am folosit dulceata de afine. Intindem deasupra umplutura de branza si incepem sa asezam deasupra boabele de stuguri, apasandu-le usor sa intre in crema.



 

 

Dam la cuptor pentru 45 de minute la 180 °C. Am presarat si fulgi de migdale. Cand este gata se lasa prajitura in tava sa se raceasca, daca va puteti abtine sa nu mancati imediat puteti sa o dati la rece o ora. Se va taia mai frumos.

 

 

Este tare buna, delectati-va!





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.