Salata de vinete este servita ca aperitiv, in special in timpul verii, atunci cand vinetele si rosiile sunt in sezon, iar vremea este calda si o salata rece este ideala.
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe gratar sau pe flacara de la aragaz, cu o tabla dedesubt. Se fac cate 2-3 gauri cu varful unui cutit ca vinetele sa nu explodeze de la caldura.
Sunt gata cand coaja s-a inegrit si ele au devin moi la apasare. Uni le lasa intai sa se raceasca, dar eu le curat imediat ca sa nu se inegreasca, apoi le pun la racit sa se scurga pe un fund inclinat. Astfel se scurge amareala si ramane o pulpa alba.
Cand vinetele sau racit se toaca cu un cutit de plastic sau lemn, nu de metal. Se condimenteaza cu sare si piper si dupa preferinte se adauga 2-3 catei de usturoi presat (cu aparatul) sau cu ceapa tocata marunt. Noua ne place doar cu usturoi. Se incorporeaza apoi si maioneza.
Folosim 2-3 linguri de maioneza gata cumparata sau facem repede o maioneza duntr-un galbenusul de ou, ulei, mustar. Adaugam zeama de lamaie, optional, dupa gust.
Se tine la rece pana in momentul servirii. Se serveste pe felii de paine proaspata sau prajita cu rosii si ardei. Pofta buna!
Eu imi pun niste salata pe o feliuta de paine sa stii!
@Rocsy chir te invit, pup!
Favorita mea, nu cred ca o sa ma satur vreodata 😉
Te pupik!
si eu faceam des, inainte sa descopar si alta variante, care acum mi-s mai comode:)