Muraturile din mai multe feluri de legume au avantajul ca gusturile se intrepatrund si cand deschidem iarna borcanul avem o varietate de gusturi. Nu este o reteta exacta, se pot face diverse combinati si cantitatile care le doriti.
Acum am facut aceasta varianta cu legumele care le-am avut la momentul respectiv. Pentru ca imi ramasese lichid de la Conopida si broccoli in otet, am ales aceasta varianta in otet, dar voi face si cateva borcane in saramura.
1/4 otet de 9° + 3/4 apa
Mod de preparare:
Legumele se spala si se taie in bucati, cuburi sau buchetele potrivit de mari. Se aseaza in borcane de 800 g cat mai compart si variat.
Se pune la fiert apa si otetul, sarea, zaharul, boabe de piper, boabe de mustar si 3 foi de dafin. Se lasa sa dea un clocot apoi asa fierbinte se adauga peste legumele din borcane.
Ca sa nu se sparga borcanele, acestea se aseaza pe lama unui cutit sau se infasoara in cate un prosop de bucatarie umed.
Se inchid cu capace. Se pregateste o oala mare cu apa si se aseaza borcanele invelite in prosoape de bucatarie. Se pun pe foc si se fierb de cand a inceput apa sa fiarba inca 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca in oala. Se pot la fel de bine sa fie scoase si puse in paturi la cald.
la cum arata nu stiu daca as putea sa astept iarna ca sa le incerc!!!
Super reteta!
Interesant….nu am facut niciodata o asemenea combinatie la muraturi….
Tare fain arata si sdunt sigura ca la iarna vei avea ce savura. Felicitari !
Te tzuc cu drag si duminica faina sa ai !
O culoare de savoare la borcan!!! Imi ploua in gura!!
Pupici