Legume asortate la borcan



 

Muraturile din mai multe feluri de legume au avantajul ca gusturile se intrepatrund si cand deschidem iarna borcanul avem o varietate de gusturi. Nu este o reteta exacta, se pot face diverse combinati si cantitatile care le doriti.

Acum am facut aceasta varianta cu legumele care le-am avut la momentul respectiv. Pentru ca imi ramasese lichid de la Conopida si broccoli in otet, am ales aceasta varianta in otet, dar voi face si cateva borcane in saramura.

 

Ingrediente:
conopida buchete mici
broccoli buchete mici
castraveti feliati
dovlecei tineri feliati sau cuburi
ardei capia rosu
ardei gras verde
morcov feliat

 

 1/4 otet de 9° + 3/4 apa

100 g zahar / 1 litru de lichid
1 lingura sare grunjoasa
boabe de piper
boabe de mustar
3 foi de dafin

 



Mod de preparare:
Legumele se spala si se taie in bucati, cuburi sau buchetele potrivit de mari. Se aseaza in borcane de 800 g cat mai compart si variat.

Se pune la fiert apa si otetul, sarea, zaharul, boabe de piper, boabe de mustar si 3 foi de dafin. Se lasa sa dea un clocot apoi asa fierbinte se adauga peste legumele din borcane.

 

 

Ca sa nu se sparga borcanele, acestea se aseaza pe lama unui cutit sau se infasoara in cate un prosop de bucatarie umed.

Se inchid cu capace. Se pregateste o oala mare cu apa si se aseaza borcanele invelite in prosoape de bucatarie. Se pun pe foc si se fierb de cand a inceput apa sa fiarba inca 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca in oala. Se pot la fel de bine sa fie scoase si puse in paturi la cald.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Interesant….nu am facut niciodata o asemenea combinatie la muraturi….
    Tare fain arata si sdunt sigura ca la iarna vei avea ce savura. Felicitari !
    Te tzuc cu drag si duminica faina sa ai !

  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.