Prajitura din foi cu miere si nes

 

Prajitura din foi cu miere si ness, umpluta cu o crema din pudding de vanilie si gris, iar piscoturile din centru prajiturii inmuiate in cafea / ness, ii dau o nota aparte. Sper sa va tenteze sa le incercati!

 

Ingrediente:
Foi cu miere si ness:
2 oua
100 g zahar
1 lingurita ness / cafea instant
2 linguri pline de miere
50 g unt
350 g faina
1 lingurita de bicarbonat

 

 

Ingrediente umplutura:
600 ml lapte
150 g zahar
60 g praf de pudding de vanilie
2 linguri gris
2 lingurite esenta de vanilie
250 g unt
Alte ingrediente:
100 g piscoturi
150 ml cafea tare / ness

 



Mod de preparare:
Pentru foi se pune zaharul, ouale, untul, ness-ul si mierea intr-o cratita pe foc la baine-marie si se amesteca continuu cu un tel pana se dizolva zaharul si se omogenizeaza totul. Se ia de pe foc se lasa sa se raceasca putin.

Se cerne faina cu bicarbonatul. Se adauga peste compozitie amestecand cu ajutorul unui tel sau o lingura. Cand compozitia incepe sa se ingroase, se framanta cu mainile pe masa de lucru.

 

 

Se pune atata faina ca sa fie un aluat bun de lucrat dar nu mai mult de 350 g ca vor fii foile tari.
Se imparte aluatul in doua parti si se coc doua foi pe fundul unei tavi de 22×30 cm cate 8 minute fiecare







loading...

 



Pentru crema se pune laptele intr-o vas pe foc impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Pudingul de dizolva in cateva linguri de lapte. Cand laptele de pe foc s-a incalzit se incorporeaza pudding-ul apoi se adauga si cele doua linguri de gris in ploaie. Se amesteca incontinu sa nu se prinda de vas.

Cand s-a ingrosat se da la rece, mestecand des sa nu se faca crusta deasupra sau se acopera cu o folie de plastic, dar lasand marginea vasului libera.
Se bate untul spuma cu un mixer si se incorporeaza crema de pudding + gris.

Se aseaza prima foaie, deasupra se aseaza jumatate din crema. Se face o cafea tare / ness in care se vor inmuia piscoturile doar pe o parte pentru un efect mai aparte. Se aseaza piscoturile pe latura lunga la 1-1.5 cm distanta. Dam la rece minim 2 ore. Neavand multa faina foile sunt fragede si nu trebuie sa stea o noapte ca sa poata fii taiate.

 

 

Se taie inainte de servire astfel ca sa cuprinda cate doua piscoturi fiecare bucata. Se pot pudra cu zahar praf sau le lasam sa se vada culoarea frumoasa a foilor. Pofta buna!

 

 



loading...

Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>