Supa toscana cu fasole, o supa delicioasa cu carnati picanti si fasole pe care multi o preferati. Aceasta este varianta noastra.
Ingrediente 2 pers:
Mod de pregatire:
Se curata de coaja / pielita carnati chorizo sau orice alt carnat picant. Intr-o tigaie se prajeste carnatul taiat felii, apoi se adauga 1 cana bulion, 2 foi de dafin si 1 lingurita de zahar. Se lasa sa dea 2-3 clocote.
Intr-o oala se pune uleiul se adauga ceapa, telina taiata bucati si jumatate ardei capia taiat felii. Se pune din supa si se lasa la foc mediu.
Se adauga apoi morcovi baby carotte taiati bucati, feliile de varza taiate fideluta, usturoiul feliat si cimbrul. Se pune o cana de supa si se fierbe totul pana ce morcovi devin al-dente.
Se adauga apoi fasolea cu sucul sau de rosii, se acopera cu restul de supa sau cat este nevoie si se mai fierbe 5 minute. Se condimenteaza. Feliile de bacon / prosciutto se prajesc.
Se serveste supa cu feliile rumenite de bacon si busuiocul verde tocat deasupra. Pofta buna!
Vineri am avut ciorba de fasole dar….cum am vazut bolul tau…deja mi s-a facut pofta. Eu i-as spune traditionala romaneasca. Dar daca e toscana…..
Ma rog…oricum e minunata !
Te tzuc cu drag !