Tort de lamaie si crema de cocos

 

Tort de lamaie si crema de cocos, este un tort racoritor si reconfortant, minunat pentru a-l savura cu cei dragi.

 


Ingrediente Tort de lamaie si crema de cocos

Blat cu lamaie / forma de tort de Ø 23 cm:
6 oua
200 g zahar praf
1 plic zahar vanilat.
150 g faina
2-3 linguri zeama de lamaie
1 lingura coaja de lamaie

 

Sirop:
250 g zahar  + 300 ml apa
esnta de lamaie
coaja de lamaie

 

Crema de cocos:
400 ml de lapte
100 g nuca de cocos rasa
1 plic pudding cu iz de cocos
250 ge unt
100 g zahar tos + 100 g zahar praf
1 plic zahar vanilat

 

Decor:
cocos alb
lateral cocos colorat
migdale feliate
frunzulite de menta
cirese confiate
2-3 linguri dulceata de afine (optional)
Forma de tort de Ø 23 cmTimp de lucru: 2 ore        Timp de coacere: 40 minute

 


Mod de preparare:
Pentru blatul cu lamaie se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu 100 g zahar praf si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si devine ca o crema. Albusurile se bat tare cu restul de zahar si zeama de lamaie. Se amesteca cele doua compoziti. Se adauga razalitura de lamaie si cu miscari ample se incorporeaza faina.

Se rastoarna compozitia intr-o forma de tort de Ø 23 cm captusita cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 °C pentru 45 minute. Se scoate se pune pe un gratar sa se raceasca.
Intre timp se face un sirop din ingredientele de mai sus, iar cand blatul s-a racit se imparte in trei si se insiropeaza fiecare blat.

 







loading...

Pentru crema de cocos se incalzeste cca. 100 ml de lapte si se opareste cocosul, care v-a absorbi tot laptele. Restul de lapte se pune intr-o oala pe foc cu 100 g zahar tos si zaharul vanilat. Cand s-a incalzit se adauga pudding-ul dizolvat in 3-4 linguri de lapte. Se amesteca sa nu se prinda si cand incepe sa se ingroase se incorporeaza si cocosul. Se mai lasa putin pe foc apoi se lasa sa se raceasca.

 

 

Separat intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul praf, apoi se incorporeaza pudding-ul de cocos. Se da crema o jumatate de ora la rece.

 

Asamblarea tortului:
Dupa ce se insiropeaza fiecare blat, pe doua din ele, cu o pensula se intinde un strat subtire de dulceata cat mai colorata. Eu am folosit dulceata de afine dar merge oricare alta dulceata sau gem. Eu am vrut sa dau o pata de culoare, dar operatia este optionala. Crema se imparte in trei si se umplu blaturile si pe lateral.

 

Pentru decor am presarat pe lateral cocos colorat. Eu am avut doar verde dar un rosu mergea mai bine. Deasupra se presara cocos alb, cateva migdale feliate, frunzulite de menta si cirese confiate. Un tort reconfortant, asa ca… delectati-va!

 



loading...

Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Dana Cristea ma bucur ca si mie imi place cocosul. Pup!

    @Mihawla Mihalache multumesc frumos, pupici!

    @Mihaela ar trebui sa se gaseasca in toate supermarketurile langa caise si alte fructe. Dar in mod regulat gasesc la Auchan si Lidl. Mersi de vizita!

  6. 6

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>