Ciuperci umplute

 

 Ciuperci umplute … o reteta simpla si rapida. Pentru umplutura se poate jongla ori cu carne macinata, ori cu branza … si ideile sunt multe. Acum am folosit doua umpluturi: una cu branza, pe care o puteti folosii in zilele de post, si alta cu carne din carnati afumati, ambele la fel de bune!

 

Ingrediente:
4-6 ciuperci mari
ulei pentru uns tava

 

Umplutura de branza (pentru post):
branza Philadelfia
rosii uscate murate feliate
2 fire ceapa verde
marar
smantana
cascaval ras
sare, piper

 

Umplutura cu carne:
carnat de porc afumat
verdeata
cascaval ras

 



Mod de pregatire:
Numarul ciupercilor sunt in functie de persoanele de la masa. Se aleg ciuperci mari, frumoase, carora li se scot piciorusele. Se sterg doar cu un servet umed si se umplu cu orice umplutuira va place. Iata doua variante:







loading...

** Umplutura de branza: 
Ceapa verde se toaca marunt. Rosiile uscate si murate se taie feliute. Intr-un bol se amesteca cu restul ingredientelor, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si smantana cat sa lege compozitia.

** Umplutura de carnati:
Se decojeste carnatul de porc afumat si se marunteste bine umplutura. Fiind deja afumat nu mai are nevoie de condimente, dar in functie de ce carnati folositi puteti condimenta dupa caz. Se adauga si verdeata tocata.

Ciiupercile se umplu cu una din cele doua sau cu ambele umpluturi in mod egal. Un vas de yena se unge cu margarina de gatit si se aseaza ciupercile. Se rade deasupra lor cascaval ras, se punt putina apa, apoi se dau la cuptor pentru 15 minute la 180 °C. Eu am pus in vas cateva rosii cherry, dar este optional.

 

Sunt foarte bune. Pofta buna!



loading...

Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>