Mod de pregatire:
Numarul ciupercilor sunt in functie de persoanele de la masa. Se aleg ciuperci mari, frumoase, carora li se scot piciorusele. Se sterg doar cu un servet umed si se umplu cu orice umplutuira va place. Iata doua variante:
** Umplutura de branza:
Ceapa verde se toaca marunt. Rosiile uscate si murate se taie feliute. Intr-un bol se amesteca cu restul ingredientelor, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si smantana cat sa lege compozitia.
** Umplutura de carnati:
Se decojeste carnatul de porc afumat si se marunteste bine umplutura. Fiind deja afumat nu mai are nevoie de condimente, dar in functie de ce carnati folositi puteti condimenta dupa caz. Se adauga si verdeata tocata.
Ciiupercile se umplu cu una din cele doua sau cu ambele umpluturi in mod egal. Un vas de yena se unge cu margarina de gatit si se aseaza ciupercile. Se rade deasupra lor cascaval ras, se punt putina apa, apoi se dau la cuptor pentru 15 minute la 180 °C. Eu am pus in vas cateva rosii cherry, dar este optional.
Sunt foarte bune. Pofta buna!
Draga mea Sara, blogul tau nici nu ar putea sa se numeasca altfel, decat "Culorile din farfurie" ! Uita-te la farfuria asta si spune tot singura, nici nu mai am cuvinte sa comentez….
Bravo !
@Sidonia Toncean ma bucur daca reusesc sa transmit asta. Te sarut su un sfarsit de saptamana minunat!