Fitofag umplut cu ierburi la cuptor

 

Cu acest Fitofag umplut cu ierburi la cuptor ne-am rasfatat la masa de sarbatori. Noua ne place pestele umplut cu ierburi proaspete sau uscate, asa ca veti gasi pe blog si alte retete pregatite astfel: Stiuci umplute cu ierburi la cuptor sau Macrou umplut cu ierburi si rulat in bacon.

 

 

Imgrediente:
1 fitofag Novac ~ 4.50 – 5.00 kg
ulei de masline
1 lingurita de sare
piper proaspat macinat
zeama de 1 lamaie
3-4 legaturi de ierburi proaspete:
( patrunjel, marar, leustean … )
150 – 200 g unt
150 ml vin alb
1 lamaie taiata in felii

 

Pentru garnitura:
1-2 morcovi
1 pastarnac
1-2 cepe
1 fir praz
fire de telina
piper
sare

 

 

Mod de pregatire:
Ungem cu margarina tava care v-a merge la cuptor. Taiem morcovi si pastarnacul in felii si pentru ca au timpul de coacere mai mare ca pestele, le distuim in putin ulei. Apoi impreuna cu restul legumelor le aranjam in tava. Se condimentam cu sare si piper. Acestea vor servi ca un pat de legume pentru fitofag.

Pestele se curata si se spala bine. Pentru ca fitofagul meu era prea mare si nu incapea in cuptor i-am taiat capul si am folosit doar corpul. Se tamponeaza cu un prosop de hartie si se asezam in tava peste legumele taiate.

 







loading...

 

Il crestam in 3-4 locuri, tinand cutitul pe diagonala si presaram sare peste tot, inclusiv in interior. Apoi stropim cu sucul de la o lamaie si il lasam apoi sa stea la temperatura camerei cat pregatim mixtul de verdeturi pentru umplutura.

Folosim verdeturi proaspete pe care chiar daca este iarna le gasim in supermarket. Dupa marimea pestelui folosim 3-5 legaturi de patrunjel, marar si dupa preferinte putin leustean sau tarhon. Le tocam marunt si le frecam apoi cu cca 150 -200 g de unt si o lingura de zeama de lamaie. Eu am folosit verdeturi proaspete dar puteti folosi si uscate. Cu acest amestec umplem burta pestelui.

Taiem o lamaie in felii, o parte le taiem in jumatati si le introducem in inciziile de deasupra pestelui, iar restul in burta pestelui peste verdeturi.

 

 

Adaugam in tava vin alb, apa dupa caz si stropin cu ulei de masline. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam tava la cuptor pentru 40-45 de minute. Dupa 25 de minute scoatem folia si mai lasam sa se rumeneasca frumos. Delectati-va!



loading...

Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    @Findia Group multumesc!

    @Dia Daria se gaseste in supermarket-urile mari, ca Billas, Auchen. Este un peste tare bu, cu oase mari care se scot usor si mananci apoi carnea ca pe o friptura! Pup!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>