Chec cu rubarba fara gluten este un desert simplu si rapid, minunat langa o cafea. Cu aceasta reteta particip la Campania de educare alimentara initiata de AlimenteSpeciale.ro alaturi de TheSmartCuisine si alti 11 bloggeri culinar. Se urmareste sa se traga un semnal de alarma asupra modului de alimentatie al romanilor care sufera de afectiuni speciale si astfel sa ridice nivelul de constientizare si de responsabilitate al acestora.
migdale feliate
Mod de pregatire Chec cu rubatba fara gluten:
Rubarba se taie in bucati de cca. 1 cm. si se pun intr-un bol cu 3 linguri de zahar deasupra. Se lasa deoparte pentru o ora cat sa-si lase sucul propriu.
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina fara agluten, drosjdia uscata si zaharul pudra.
Laptele si untul taiat bucati se pun intr-un ibric pe foc cat sa se incalzeasca ca de paine si sa se topeasca untul. Se adauga si esenta de vanilie, coaja rasa de portocale si sucul lasat de rubarba.
Cele 4 oua se bat cu o furculita si se adauga peste ingredientele uscate, apoi se adauga si laptele + untul.
Framantam totul sa se incortoreze toata faina si sa obtinem un aluat omogen.
Se pune hartie de copt intr-o tava de chec de 12×20 cm si se rastoarna jumatate din aluatul. Se pun jumatate din bucatile de rubarba. Se acopera cu restul de aluat si deasupra restul de rubarba. cautand daca aveti de unde bucatile mai rosii. Se presara deasupra migdale feliate.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 45-50 de minute. In functie de cuptor, dupa 30-35 de minute se poate reduce temperatura la 170 °C daca incepe sa prinda culoare si scobitoarea arata ca mai trebuie sa stea la copt.
Cand trece testul cu scobitoarea checul este gata. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se taie felii si se serveste. Delectati-va!