Papricas de pui



 

Papricasul de pui este o mancare traditionala ungureasca, noua ne place mult. Este foarte usor de realizat. Se serveste cu Nokedli, niste galuste mici din faina, consistene, servite alaturi de tocanite de carne sau legume si care inlocuiesc cu succes orezul, ca garnitura la felurile principale.

 

 

Ingrediente 4 porti:
5 pulpe de pui întregi
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
1-2 ardei rosu
1/2 conserva de rosii cuburi (vara folosim rosii)
3 catei de usturoi
1 lingurita boia de ardei
piper
sare
patrunjel prospat tocat

 

Garnitura: Nokeldi
500 faina
3 oua
sare
apa

 

Mod de pregatire Papricas de pui:
La reteta de baza carnea se fierbe in sosul de papricas. Eu am dat totusi o crusta pulpelor de pui inainte.
Dupa ce se prajeste in putin ulei pulpele, separat in alta cratita cu ulei curat se pune ceapa rosie si alba taiata cuburi sau feliute. Se adauga si usturoiul si se distuie totul fara sa se arda ci doar pana devine sticloasa.
Se adauga apoi ardeiul rosu taiat julien. Lasam cateva clocote, tragem de pe foc tigaia si adaugam boiaua de ardei. Adaugam rosiile cuburi de la conserva, plus zeama de rosiii, omogenizam si punem inapoi pe foc. Ideea este ca boiaua, sub nici o forma, sa nu se prajeasca ca amareste mancarea.

Se condimenteaza apoi dupa gust cu sare, piper. Se adauga in tigaie si pulpele de pui si daca este nevoie se mai adauga apacalda, cat sa le acopere.



 

 

Se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se face carnea si sosul scade.

 

 

Smantana se poate pune direct in mancare sau fiecare isi poate pune in farfurie la servire cu patrunjel deasupra.
Papricasul se serveste dupa preferinte cu ce garnitura doriti. Eu am ales sa le servesc acum cu Nokeldi.

Pregatire nokeldi:
Se pregatesc usor, aveti nevoie de un aparat special, dar se poate trece coca si printr-o strecuratoare mare intoarsa invers.
Voi reveni cu modul de pregatire cu poze in alt articol.
Aluatul se pregateste doar din faina, oua, ulei si apa suficienta pentru a obtine un aluat moale care sa curga.
Cand apa incepe să fiarba, se aseaza razatoarea intoarsa deasupra oalei cu apa si cu ajutorul unei spatule se impinge aluatul prin gaurile razatoarei.
Nokedli care ies la suprafata se scot afara cu o strecuratoare, se clatesc cu apa rece, se scurg apoi se intorc in putin ulei.

 




loading...



Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

    MI se întâmplă când folosesc boia de ardei dulce ca mâncarea să-şi schimbe gustul şi nu în cel plăcut. Te rog, ce fel de boia îmi recomanzi . Cumpăr la nimereală fără să ma uit la producător.
    Mulţumesc . Te pup.

    • 2

      Csopi secretul vine de la sotul meu: la o mancare dupa ce ai distuit legumele, tragi tigaia de pe foc si pui 2-3 lingurite de boia si amesteci. Inainte de a pune inapoi pe foc, adaugi apa rece cat sa se dizolve bine, dupa care pui inapoi pe foc. Ideea este ca boiaua sub nici o forma sa nu se prajeasca ca se amareste, si da gustul de care vorbesti si tu.
      Si la o friptura, boiaua o pui cand e gata si o scoti din cuptor, o condimentezi si o lasi la odihna acoperita cu o folie de aluminiu, fara sa o mai puinm cuptor.
      Te sarut cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>