Un chec aperitiv este simplu de realizat si de cele mai multe ori din ingrediente pe care le avem la indemana. Trebuie doar sa ne punem in practica creativitatea in bucatarie ca sa-i surprindem si pe cei dragi.
Checul este spornic si e la fel de bun si cald si rece.
* 150 g faina
* 100 ml ulei
* 150 g branza feta
* spanac (congelat)
* verdeata
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu praful de copt. Intr-um vas se bat ouale la mixer cateva minute, pana isi maresc volumul. Adaugam uleiul, sarea si piperul.
Oprim mixerul si cu o spatula incorporam alternand, faina, laptele si pesmetul.
Am inlocuit o parte din faina cu pesmet, tocmai pentru ai da aspectul rustic, zic eu!!!. Daca doriti ceva mai fin, mergeti numai pe faina.
Peste compozitia rezultata adaugam branza feta taiata cubulete, ardeiul rosu taiat cubulete, maslinele fara samburi si feliate, spanacul tocat, cascavalul ras si verdeata tocata. Mestecam incet sa incorporam toate ingredientele.
Tapetam o forma de chec cu hartie de copt sau cu ulei si turnam compozitia. O introducem la cuptor la foc mediu pana devine rumena. Se serveste si rece si cald. Pofta buna!
Bellissimo, con tutti quei colori (e sapori)! Un ottimo antipasto per i menu delle feste 🙂
@Lucia, grazie per la visita e commento. Bacio!
Ce minunat, foarte bun
Cat de bine arata checul …foarte bun.Te pup
That just looks so delicious 🙂
Tes
http://tesathome.com