Aceasta reteta este reteta cu aperitivul din postarea Meniu de Mos Nicolae, cand am sarbatorit ziua sotului meu Miki.
* 100 g unt
* sare
* 4 oua mari
* carnati uscati
* 3-4 lg smantana
* 1/2 ardei galben
* oregano
Mod de preparare:
Pentru a pregati crema avem nevoie de diferite tipuri de branzeturi ca branza dulce de vaci, telemea. feta, gorgonzola, parmezan. Fiecare poate combina ce branzeturi doreste. Eu am folosit ca si la Rulouri din dovlecei cu crema de branza, branza dulce si telemea.
Se amesteca crema de branza, telemeaua rasa sau sfaramata cu furculita, untul si smantana. Ceapa verde si ardei se taie in cubulete mici, verdeata se toaca marunt si totul se adauga la amestecul de branza. Carnati se taie feliute. Se pipereaza dupa gust, cum telemeaua este deja sarata nu am mai pus sare.
Pentru gogosi, se pune la fiert apa, untul, 1/2 lingurita de boia si sarea. Boiaua de ardei dulce am folosit-o pantru a colora aluatul. Cand a inceput sa fiarba, se ia oala de pe foc si se adaugai faina, (cernuta in prealabil) toata odata.
Se amesteca rapid, pana cand se obtine o coca omogena, se mai pune pe foc mestecand in continuare, pana nu se mai lipeste de oala. Se lasa sa se racoreasca, amestecand din cand in cand. Nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta si incepem sa adaugam pe rand ouale, pe masura ce este incorporat cel dinainte.
Tava de la aragaz, se tapetata cu hartie de copt, si se pun gogoselele cu o lingurita sau cu o punga cu sprit, la distanta una de cealalta. Se coace la foc tare pana se umfla, apoi se da mai incet focul si se lasa sa se rumeneasca putin. Cand toate gogoselele sunt racite, se taie pe jumatate, si se umple cu crema de branza.
un aperitiv excelent! si aspectuos si gustos!:D
Superb !!!! Excelent!!!! O sa-l fac si eu de Anul Nou.
Foarte gustos
arata foarte bine…….si cred ca sunt si gustosi…o saptamana buna
@diamond, multumesc, o seara frumoasa.
@Reka, sa-l faci ca-i usur si de efect. Pup!
@Bianka, multumesc, te sarut.
@alialexa2006, Ma bucur ca-ti place, o saptamana frumoasa si tie.
arata minunat!
Wonderful! I love cream puffs
That looks and sounds extremely delicious!
@geta, multumesc, pupici.
@Sandra, thank you very much:)!
@Adora's Box, thank you very much for the comments.
la multi ani sotului !!!
gogosele sunt tare aspectoase, banuiesc c-au fost foarte gustose
un premiu va asteapta la mine pe blog http://gringarl.wordpress.com/2010/12/01/butternut-squash-soup/
o saptamana cat mai placuta
Sara ,scuze de intarziere La multi ani sotului!multa sanatate si fericire !choux-urile arata super.O seara placuta iti doresc
Tare mult imi plac aperitivele astea. Trebuie sa fac si eu odata.
Am mancat acum cativa ani la mare…un aperitiv care era format din Choux à la crème (era o bucata mare) umplut cu un sos foarte bun de ciuperci… Vai era mortal…si de atunci imi spun ca voi face si eu dar tot uit si nu ma mobilizez deloc.
Pupici
@gringarl multumesc frumos. Pup!
@Nela, nu-ti fa probleme, multumim frumos de urari. O zi minunata sa ai.
@Bianca ai dreptate, gogoselele astea, sunt un aperitiv apetisant, care poti sa le umpli cu ce doresti… Astept sa le faci de sarbatori. Pupici!
Sara , imi plac mai mult decat cele dulci .
Saptamana prolifica-ti doresc !