Choux à la crème cu branza si carnati



Aceasta reteta este reteta cu aperitivul din postarea Meniu de Mos Nicolae, cand am sarbatorit ziua sotului meu Miki.

Ingrediente:
Choux à la crème:
* 200 ml apa
* 100 g unt
* boia dulce de ardei
* sare
* 150 g faina
* 4 oua mari

 

Crema de branza:
* 400 gr. crema de branza
* 200 g telemea sau branza de capra
* 100 gr. de unt
* carnati uscati
* 2-3 fire ceapa verde
* 3-4 lg smantana
* 1/2 ardei rosu
* 1/2 ardei galben
* marar proaspat
* oregano
* piper alb
* boia dulce de ardei

 

Choix à crème cu crema de branza si carnati 1

Mod de preparare:
Pentru a pregati crema avem nevoie de diferite tipuri de branzeturi ca branza dulce de vaci, telemea. feta, gorgonzola, parmezan. Fiecare poate combina ce branzeturi doreste. Eu am folosit ca si la Rulouri din dovlecei cu crema de branza, branza dulce si telemea.

Se amesteca crema de branza, telemeaua rasa sau sfaramata cu furculita, untul si smantana. Ceapa verde si ardei se taie in cubulete mici, verdeata se toaca marunt si totul se adauga la amestecul de branza. Carnati se taie feliute. Se pipereaza dupa gust, cum telemeaua este deja sarata nu am mai pus sare.



Pentru gogosi, se pune la fiert apa, untul, 1/2 lingurita de boia si sarea. Boiaua de ardei dulce am folosit-o pantru a colora aluatul. Cand a inceput sa fiarba, se ia oala de pe foc si se adaugai faina, (cernuta in prealabil) toata odata.

Se amesteca rapid, pana cand se obtine o coca omogena, se mai pune pe foc mestecand in continuare, pana nu se mai lipeste de oala. Se lasa sa se racoreasca, amestecand din cand in cand. Nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta si incepem sa adaugam pe rand ouale, pe masura ce este incorporat cel dinainte.

Tava de la aragaz, se tapetata cu hartie de copt, si se pun gogoselele cu o lingurita sau cu o punga cu sprit, la distanta una de cealalta. Se coace la foc tare pana se umfla, apoi se da mai incet focul si se lasa sa se rumeneasca putin. Cand toate gogoselele sunt racite, se taie pe jumatate, si se umple cu crema de branza.

Choix à crème cu crema de branza si carnati 3

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @diamond, multumesc, o seara frumoasa.

    @Reka, sa-l faci ca-i usur si de efect. Pup!

    @Bianka, multumesc, te sarut.

    @alialexa2006, Ma bucur ca-ti place, o saptamana frumoasa si tie.

  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    Tare mult imi plac aperitivele astea. Trebuie sa fac si eu odata.
    Am mancat acum cativa ani la mare…un aperitiv care era format din Choux à la crème (era o bucata mare) umplut cu un sos foarte bun de ciuperci… Vai era mortal…si de atunci imi spun ca voi face si eu dar tot uit si nu ma mobilizez deloc.
    Pupici

  13. 13

    @gringarl multumesc frumos. Pup!

    @Nela, nu-ti fa probleme, multumim frumos de urari. O zi minunata sa ai.

    @Bianca ai dreptate, gogoselele astea, sunt un aperitiv apetisant, care poti sa le umpli cu ce doresti… Astept sa le faci de sarbatori. Pupici!

  14. 14

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.