Pateurile din foietaj…. fine, crocante si aurii. Sunt usor de realizat, doar dintr-un aluat si o umplutura, cu ce avem prin frigider. Sunt minunate si atat de delicioase, fie ca-s cu umplutura sarata sau dulce, ti se topesc in gura. Acum va invit la un pateu cu carne.
* 400 gr carne
* 2 ardei (rosu+galben)
* 1 lg. pasta de tomate
* vegeta
Modul de preparare:
Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei. Adauga amestecul de carne tocata si condimenteaza. Lasa pe foc, pana scade zeama pe care o lasa carnea. Taie si ardeii marunt si adauga-i peste carne.
Stinge cu pasta de tomate dizolvata in putina apa calduta. Cand carnea este fiarta si sosul scazut, se opreste focul.
Aluatul de foietaj se intinde si se taie forme rotunde, cu o forma bine ascutita. In mijloc se pune carnea preparata si se unge imprejur cu albus de ou.
Se aseaza alta forma deasupra, se apasa bine cu degetul de jur imprejur, se ung cu ou si se dau la cuptor iute. Marginea nu se unge cu ou, deoarece nu mai creste bine.
Pofta buna!
Hmmmm, arata excelent!
Ce bunatate…si ce bine arata!!!xxx
Super bine arata!!! Am si eu in conglator foietaj!! O idee buna
Arata bine,bine!!!Chiar ma gandeam ce sa fac cu o foaie pe care o am in frigi si care imediat expira……idee foarte apetisanta,multumesc!!!
Noapte buna!
Ce pufosenie de pateuri!!
arata tare bine!
@Irina, Carmen, Bianca, judy, Liana si Carmen, ma bucur ca va plac pateurile mele si v-am dat idei, pupicuri si o zi frumoasa.
Foarte fain arata.Îmi place cum le-ai taiat!
@maya, ma bucur si multumesc de vizita. Pup.