Ciorba cu perisoare din ciuperci



 

Ciorba cu perisoare din ciuperci este o ciorba in care carnea din perisoare este inlocuita cu ciuperci. Sper sa va tenteze si sa o incercati.

 

Ingrediente:
* 400 gr ciuperci proaspete
* 1 morcov mare
* 1 radacina patrunjel
* 2 cepe
* 1/2 telina mica

* 1 lingura de orez

* 2-3 linguri suc de rosii
* 1 ou batut usor
* 1-2 linguri smantana
* 1-2 linguri pesmet
* sare
* piper
* 1 lingura. patrunjel tocat

 



Mod de preparare Ciorba cu perisoare din ciuperci:
Morcovul, patrunjelul, telina si o ceapa se taie ca de ciorba. Ciupercile se spala, se curata si se taie in sferturi si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa cateva minute se scot si se adauga in oala legumele, orezul spalat si un cub de concentrat de ciuperci.



Se lasa la fiert la foc potrivit. Separat, ciupercile se storc foarte bine de zeama si se dau prin robot. Apoi se amesteca cu un ou batut usor, pesmet si cu cea de-a doua ceapa tocata foarte marunt si calita putin in ulei.

Din amestec se formeaza perisoare cat mai rotunde si apropiate ca marime, care se pun in oala cu legume, la foc mic.

Cand s-au ridicat la suprafata perisoarele se adauga patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul, sucul de rosii. Se drege supa cu smantana dizolvata si amestecata cu putina supa, ca sa ajunga la temperatura din oala, dupa care se rastoarna in ciorba. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    N-am mincat niciodata ciorba de perisoare cu ciuperci, dar cred ca e gusta tare, eu sint innebunita dupa ciuperci… Imi place cum ai asezat feliile de morcov. Pupici si o zi buna !

  5. 5
  6. 6

    @Magic of Spice, tyhank you very much 🙂 !

    @JANET,
    @Doinitza`s cakes
    @Daniela,
    @Cristina… ma bucur ca va incantat reteta. Este foarte buna. Am pornit initial de la a face o supa-crema, dar sotul meu a venit cu ideea de persoare din ciuperci. Asa ca impart aprecierile voastre cu el. Va pup pe toate.

  7. 7

    N-am mancat niciodata perisoare cu ciuperci,am mai mancat si am facut perisoare cu nuci, da cu ciuperci nu, si eu ador ciupercile!sigur am sa incerc reteta ta , am sa o fac de Craciun in locul la cea de perisoare cu carne,pentru ca e mai diferita si asa mai schimb din meniu si daca tu zici ca e si gustoasa atunci merge numai bine de Craciun!merci de reteta am si salvato!pupicei!

  8. 8

    Sara-This mushroom meatball soup is very unusual. I love it! It is a superb idea…photos are beautiful. I love mushrooms, and this is very creative idea. I will for sure try this recipe.
    Thank you, for sharing!
    Kisses

  9. 9

    @Gabriela, ma bucur ca-ti place ideea si vrei sa o incluzi in meniul de Craciun. O poti face si pana atunci, mai ales ca se preteaza in postul Craciunului. Te pup!

    @Elisabeth, thank you for your comment, it's really nice 🙂 See you soon!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.