Radicchio este o legumă foarte populara în Italia, dar care incepe sa-si castige popularitatea si la noi. Radicchio seamana mult cu o salata, în aparenta, desi este o varietate de cicoare, cu frunze de culoare rosie si nervuri albe.
O remarcam in supermarket-uri fiind apetisanta tocmai prin colorit. Are un gust usor amarui, dar delicat. Poate ca din cauza asta unora nu le place. Se consuma in salate, cu ulei de masline si otet balsamic, sau gatita in diverse combinatii cu alte feluri de mâncare, cum ar fi risotto sau paste.
Va prezint o salata cruda cu radichio si alte legume. Si cum tot avem temperaturi de vara, cu aceasta salata sfidam iarna.
* ardei rosu
* ardei verde
*1/2 ceapa rosie mica
* 2-3 ciuperci
* 2-3 lg smantana
* otet balsamic (sau suc de lamaie )
* sare
Mod de preparare:
Pentru radicchio se recomanda ca dupa spalarea frunzelor, acestea sa fie tinute cateva minute in apa cu sare si 1/2 lingurita de otet, pentru meutralizarea gustului amar. Ingredientele se taie in cubulete sau julien.
De la radicchio am ales cateva frunze, iar restul le-am tocat si le-am amestecat in salata. Se face un dresing din ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. eu am mai adaugat si smantana.
Frunzele alese le-am aranjat pe farfurie, ca petalele unei flori, iar salata am asezat-o in centru. Am adaugat si branza feta cuburi sau rupta cu mana.
Aceasta salata depinde de gusturile fiecaruia si de putina fantezie. Dar… are izuri interesante si merita incercata.
Nu am mancat niciodata radicchio. Arata tare bine.
Ideea e foarte buna unde ai facut salata !!
pupici
noua ne place f. mu,lt in salate radicchio,iar salata ta-i o varianta grozava de uz al acestei cicori!
Frumoasa prezentare.
yummy salad! 🙂
@Bianca incearca, poate iti va placea. Nu am inteles la ce te referi…"unde ai facut salata!!"… in bucatarie!!!… Pup!
@alison, da are un iz interesant. Si fenelul ne place.
@Lilly, multumesc… pup!
@eatgreek.net, thank you very much:)!
Si eu vreau, n-am auzit de aceasta legume, dar trebuie sa fie buna :-)))).
foarte interesant!ma tenteaza,desi stiu ca e usor amare…