Salata pak choi este o ruda cu varza chinezeasca. Frunzele de pak choi ar trebui să fie de culoare verde închis, iar tulpinile trebuie să fie tari, ferme la atingere și albe. Aroma este undeva intre varza si spanac.
Pak choi este un ingredient traditional asiatic, deci adesea este servit cu arome orientale, cum ar fi sosul de soia, miso, lemongrass sau ghimbir. Eu l-am pregatit simplu, doar cu cimbru si putin ghimbir. Reteta este adaptata de AICI.
Ingrediente:
1-2 buc. pak choi potrivit de mari
1/2 ardei rosu + 1/2 ardei galben
100 g ciuperci brune mici
12-15 rosii cherry galbene
1 cm ghimbir ras
100 ml supa de legume
100 ml vin alb
1 lingurita amidon (optional)
1/2 lingurita cimbru uscat sau proaspat
ulei de masline
sare si piper, dupa gust
Mod de pregatire Salata calda cu ciuperci si pak choi:
Cele doua ingrediente principale ale acestei salate calde sunt ciupercile brune si 1-2 buc. de salata pak choi.
Intr-o tigaie cu putin ulei se prajesc pentru 2-3 minute ciupercile intregi sau in jumatati, cele mai mari.
Se sting cu vin, se adauga ardeiul rosu si galben taiat julien, rosiile cherry galbene (galbene am avut, dar merg si cele rosii). Se condimenteaza dupa gust, se complecteaza cu supa (dupa caz), cimbru si se lasa sa fiarba inabusit 4-5 minute,
la foc mediu. Daca sosul este prea lichid, dupa preferinte, se poate ingrosa cu o lingurita de amidon.
Salata pak choi se spala, se taie pe jumatate sau in sferturi si se opareste 1 minut in apa cu sare.
Se scoate si se adauga peste sosul cu ciuperci si se mai lasa 1-2 minute sa se intrepatrunda.
Se serveste calda, este tare buna. Pofta buna!