Cu ceva timp in urma, am fost curioasa sa incerc o reteta cu morcovi si am incercat Briose aperitiv cu morcovi. Bune si usor de facut. dar la fel ca si cupcake-urile si acestea se pot imbunatati.
Cei care urmariti emisiunile lui Ana Olson pe Euforia, stiti ca ea are o expresie dupa ce face o reteta…. „urmeaza transformarea”. Asta am facut si eu, am „transformat” aceste Briose aperitivi.
* 125 gr unt
* 200 gr faina
* 1 plic praf de copt
* coaja de lamaie (optional)
* sare
* marar
Mod de preparare:
Intr-un castron, se amesteca faina si praful de copt. In alt castron se bat ouale cateva minute pana isi mareste volumul si devine o pasta. Se adauga apoi unul topit. Se alterneaza apoi faina cu laptele pana se termina si devine o crema destul de fluida.
Se adauga si morcovul ras si stors. Se adauga sare optional, apoi se toarna în cupele de muffins (briosa), fara sa le umpleti, ca vor creste la cuptor.
Se dau la cuptor pentru circa 30 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul, iese curata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca timp de aproximativ cinci minute înainte de a scoate din forme.
Din crema de branza, smantana, sare, piper alb si mararul tocat intr-um moja, se face o crema consistenta. Cu un poche de patiserie se orneaza briosele. Pofta buna!
Reusita transformare! pup
Le incerc si pe astea,doar ca o sa inlocuiesc praful de copt cu drojdie instantanee,nu stiu exact cum se numeste in Romania,arata ca praful de copt,insa e pt pizza si tarte sarate.Initial si eu am folosit praf de copt pt muffins sarate insa au avut un gust cam ciudat,s-a simtit un gust pronuntat de dulce,chiar daca erau sarate.Excelenta idee,ador checurile si briosele cu morcovi,chiar maine o sa le fac.Pupici!
Foarte gustos
@Liana, pupici!
@Ana M. Ciolacu, e o idee buna, sunt curioasa cum va iesi. Morcovii trebuie pusi mai multi, dar eu, ca prima data, nu am stiut cum va iesi. Am vazut pe alte bloguri, nu romanesti, ca sunt morcovi rasi si uscati la cutie. Tu in Italia poate stii deja. Pup si o seara frumoasa.
@Bianka, multumesc.