Vol-au-Vent cu crema de branza



 

O idee pentru un aperitiv din foietaj. Este o varianta a retetei franceze Vol-au-Vent, care inseamna un foietaj unplut cu diverse: ciuperci, peste, carne.. etc.. In reteta aceasta care pare simpla, imletirea foietajului ii ridica nota si cred ca ar merge cu brio, chiar si la o masa mai pretentiosa.

 

 

Pentru aceasta impletire, m-am inspirat de AICI, doar ca eu am schimbat umplutura. Tot o reteta cu foietaj si care s-ar putea sa va placa este si Foietaj cu rosii, cremvursti si cascaval.

Ingrediente
* 400 g aluat fraged
* 200 gr crema de branza
* 3-4 linguri de smantana
* pasta de boia dulce
* sare
* piper

 

 



Mod de preparare:
Se intainde aluatul si se imparte in 5-6 patrate. Pe tava pentru cuptor se pune foaie de copt si se aseaza bucatile de foietaj.

Se taie pe doia laturi, o banda de 1 cm si se trece pe celelalte marguni. se repeta cu celelalte. Dar mai bine priviti in imagine.

 

 

Se dau cu ou batut, intins cu o pensula. Se coace cam 25 de minute in cuptorul incins deja. Cand s-au racit se umplu cu crema de branza frecata cu smantana, si condimentata dupa gust. Jumatate se lasa alba si-n cealalta jumatate, se adauga pasta de boia (eu am avut la tub unguresc).

Cu ajutorul unul poche, se unple centru foietajelor.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.