O data cu urarea „bine v-am regasit”, va invit la un Chec aperitiv, care sper sa va placa.
* 250 g faina
* piper
Mod de pregatire:
Cu un mixer se bat ouale cu un varf de cutit de sare şi piper pana capata o consistenta. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt, apoi uleiul de masline. Se imparte aluatul in doua.
Avocado se decojeste si din partea foarte verde se face un piureu, restul se foloseste la altceva. In functie de cata parte verde obtinem, folosim1 sau 2 avocado.
In primul aluat se adauga piureul de avocado, iar in cel de-al doilea se adauga pasta de rosii si 1-2 lingurite de ardei (paprika), pentru o culoare mai frumoasa.
Daca dupa incorporarea pastei de avocado consistenta aluatul devine prea moale, se mai adauga putina faina.
Se pregateste o forma de chec cu hartie pergament. Se toarnă un strat de aluat cu pasta de tomate la partea de jos, apoi se acopera cu al doilea strat cu avocado. Se poate amesteca usor cu un cutit pentru un efect marmorat. Se coace timp de 40-45 de minute la 180°C . Se serveste rece.
Bine ati revenit,,,,,vad ca v-ati si apucat de treaba,,foarte bine arata,,,,,puppp!!!
Bine ati revenit…. cu retete apetisante si colorate!
Un premiu asteapta la mine pe blog!
Superb, ce idee buna, felicitari!!!!
Arata foarte bin, poate fi foarte interesant
Minunat arata.
@mirela,
@felis,
@Reka,
@Nianka,
@maria mihalache, multumesc. Ma bucur ca va place. O zi frumoasa si multi pupici.
Super Sara!Parca ar fi frate cu painea mea cu sfecla,spanac si pasta de ardei!
O zi minunata!
Foarte apetisant !.Abia asteptam sa arunc o privire prin farfuria voastra
ce tareeee!!!!e super colorat ma gandeam ca ce-o fi reprezentand,am intrat sa aflu si-mi place,nu va lasati deloc,pupicei si duminica placuta
Wonderful savory cake…I love the colors 🙂
Have a wonderful weekend!
@JANET, da si painea ta este foarte frumos colorata si te imbie sa mananci din ea. Pup!
@daniela cake`s, cu mare drag, pup!
@Doinitza`s cakes, iti multumim, ne bucuram ca-ti place combinatia. Week-end placut si tie.
@Magic of Spice, thanks, nice weekend to you.
In lipsa de avocado,pot pune piure de spanac(stors bine)ore cum ar iesi!???
@Mariana merge perfect si cu spanac, dar din acela congelat si ca o pasta. Asa cum am folosit la Rulada aperitiv in trei culori. Sper sa fii incantata de rezultat. Pup!
Sara,esti o scumpa!aleg aperitive pt.platouri(ma pregatesc de nunta si vreau sa fie toate faine si gustoase)mai ales ca vreau sa le fac toate singura!poate imi dai ideei,oricum de la tine voi face ceva!poate chiar acest chec!si rulada in 3 culori!
@Mariana ma bucur si iti urez Casa de Piatra, multa fericire si intelegere!
In afara de cele doua alese de tine, iti mai recomand Aceste Cuburi aperitiv cu spanac, sunt bune si de efect:
http://culoriledinfarfurie.blogspot.ro/2012/03/cuburi-aperitiv-cu-spanac-si-crema-de.html
Si succes dupa numarul accesarilor ai si faimoasele mele Cosulete aperitiv cu diverse umpluturi:
http://culoriledinfarfurie.blogspot.ro/2011/06/cosulete-aperitiv-cu-crema-de-avocado.html
http://culoriledinfarfurie.blogspot.ro/2011/01/cosulete-aperitiv-cu-salata-de-boeuf.html
Acestea le poti face cu 1-2 zile inainte si le umpli in ziua evenimentului cu ce vrei: creme cu branza, peste, pui…
O recomandare: ca pasta de ardei, sa folosesti pe cea la tuburi, dau o culoare mai frumoasa.
Te sarut si fericire!
Scumpa Sara:
eu voi fi soacra nu mireasa!(am omis sa-ti spun)si pregatesc doar pentru acasa si la starea civila!nunta va fi la restaurant!
Multumesc mult pentru ideei!
@Mariana, ai dreptate nu aveam cum sa stiu. Daca esti soacra… sa-ti traiasca copii si sa te bucuri si de nepoti! Te sarut si o nunta frumoasa!