Tort Forêt Noire



Tort Forêt Noire 7

Duminica Rusaliilor, cea mai veche sarbatoare crestina, care a inchis perioada Paştelui. A fost o sarbatoare de familie, petrecuta alaturi de cei dragi.

Ca atare nu putea lipsi un Tort. Cum suntem in perioada visinilor, am facut acest Tort Forêt Noire, care sper sa va placa si sa-l incercati.

 

Tort Forêt Noire 3
Imgrediente:
* 8 oua
* 10 lg de zahar
* 8 lg de faina
* 3 lg de cacao
* 2 linguri de apa
* 1 lingura ulei
* ½ lingurita praf de copt

 

Pentru umplutura:
* 700 ml frisca
* 700 g visine (proaspete sau compot)
* 100 g ciocolata

Tort Forêt Noire 0

 

Mod de preparare:
Prepararea blatului: Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cele doua de apa rece.

Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se va turna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, de 23 diametri. Se coace timp de 30-40 min. Se verifica cu scobitoarea. Se scoate din cuptor, se lasa pe un gratar sa se raceasca.

 



 

Alte retete cu visine gasiti daca dati clik AICI:

Se scot samburi de la visine. In sucul rezultat de la cirese se adauga zahar, iar daca e nevoie mai complectam cu putina apa si facem un sirop cu care insiropam blaturile.

Se bate frisca tare. Daca folositi smantana de frisca bateti cu zahar si zahar vanilat dupa gust.

Se taie tortul în trei. Cu o pensula se umezesc cele trei blaturile cu sirop. Se acopera primul blat cu o treime din frisca. Peste frisca se aseaza jumatate din visine, dupa ce am ales cca 15 visine frumoase si ferme pentru decor. Se repeta aceeasi operatie si apoi adaugam si ultimul blat.

Imbracam tortul in restul de frisca, apoi pe margini se lipeste ciocolata rasa. Eu am folosit ornamente de ciocolata. Deasupra presaram ciocolata rasa, ornam cu pochul forme din frisca si punem in varf cate o visima.

Se lasa o ora în frigider. Se serveste rece. Pofta buna!

 

Tort Forêt Noire 5-1

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

19 comentarii

  1. 1
  2. 2

    Mmmm ce bun trebuie sa fie,dar aici n-am gasit visine niciodata…si cand imi aduc aminte ca mama mea avea 3 visini in gradina….imi vine sa plang,serios,cate dulciuri cu visine mai faceam in Romania!!!
    Pupici si o saptamana cat mai placuta!!!

  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Mihaela, multumesc frumos, esti o dulce. O saptamana frumoasa!

    @Petronela ce ciudat ca italieni nu au visine. Te cred ca le duci dorul. O saptamana frumoasa!

    @Andreea, multumesc, dar eu ce sa mai zic de retetele tale minunate cu poze super. Pup!

    @Adela Zilahi, multumim pentru nota 10. Te sarutam dulce si o saptamana frumoasa!

    @Cristima ma bucur ca-ti place. Pup si o saptamana frumoasda!

    @Lily e bun si racoritor. Si nici nu-i greu de facut. Pupici!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @JANET multumesc, draguta ca de obicei. Pup si o seara frumoasa!

    @Miha multumesc, te sarut!

    @gratziela ai dreptate e foarte racoritor si usor de facut. O seara placuta!

  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19

Dă-i un răspuns lui Licuta Marin Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.