Ciorba de fasole boabe si urzici este o reteta ca la mama acasa, doar putin modificata. Pare banala cand vezi fasole… urzici… dar este un deliciu.
Este facuta de Miki in stil ardelenesc, singura abatere este borsul, care mie imi place mult alaturi de leustean. Original, mama lui acrea cu otet, iar razalitura (sau ciupitura) o face speciala.
* leustean verde
* faina
* sare
Se caleste in ulei de masline ceapa verde taiata marunt cu morcovul dat pe razatoarea mare. Urzicile eu le-am avut in congelator gata oparite si doar le-am tocat. Cand ceapa si morcovi sunt andante se adauga urzicile si putina apa, cat sa acopere.
Lasam sa devina si urzicile aproape fierte, dupa care adaugam borsul, apoi si bulionul si condimentam dupa gust.
Aproape de final adaugam fasolea care este deja fiarta, complectam cu apa cat sa nu fie foarte groasa, punem leusteanul tocat si mai dam cateva clocote.
Separat pregatim un aluat de taitei dintr-um ou, in care adaugam in plus fata de reteta de baza putin bicarbonat. Aluatul il razalim pe razatoarea mare si il fierbem fie direct in ciorba, fie separat in apa.
Eu am facut varianta doi. Daca aveti dexteritate, puteti sa „ciupiti” aluatul si ies tot felul de forme. Aceasta razalitura se scurge si se adauga in ciorba. Pofta buna!
MMm…ce as manca si eu o portie!!!
Nu sunt fan urzici, dar fasole, da! puup
@Bianca
@Liana 10 va pupic pe amandoua. Duminica frumoasa!
Sigur mi-ar place,e o combinatie interesanta!pupici!
Buna ciorba ! buna! o duminica placuta
Fasole su salata, spanac am mancat, cu urzici nu, dar mi-ar placea :-)))).
Nu am facut niciodata ciorba de fasole asa dar tare ma tenteaza.
Arata extraordinar!
Fasole cu urzici ?Foarte interesanta combinatia.Cum imi plac ambele,sigur as vrea o portie .
@FLORY
@Dulcegarii culinare
@Reka
@Bucate apetisante
@Li
Ma bucur ca gasiti interesanta combinatia. Asta este … "cate bordee atatea obicer". O saptamana frumoasa va doresc!