*piper
Mod de preparare:
Pentru friptura se sterge carnea de vitel prin tamponare cu un servet de bucatarie. Se unge apoi cu un amestec din ulei de masline, condimente, sare, piper, cimbru si o lingurita de mustar. Se lasa la macerat 1-2 ore. Dupa care se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe toate fetele si se introduce intr-o punga Maggi.
Se da la cuptor pentru 40-50 minute. Daca va place mai in sange, o lasati 30-40 de minute. In acest timp se intoarce punga cu grija, ca sa capete carnea culoare uniform. Catre sfarsit se rupe punga deasupra si se adauga un paharel de vin rosu, apoi se mai lasa 10 minute, cat isi duce vinul taria.
Sosul rezultat e un regal si se va servi alaturi de feliile de carne.
Pentru varza rosie calita, aceasta se taie julien, se freaca cu sare, se stoarce si se caleste intr-o cratita adanca cu ulei si putina apa, mestecand pana incepe sa se inmoaie. Se adauga apoi foaia de dafin, cimbru si vinul rosu si se lasa focul moderat.
Cand a scazut, se potriveste de sare si piper. Se mai adauga, dupa preferinte putin zahar. Nu se fierbe prea mult. Varza trebuie sa fie „al dente” si trebuie sa aiba un aspect sticlos. Se serveste ca si garnitura langa o friptura.
Cartofii se aleg potriviti ca marime si sanatosi. Se fierb in coaja pe jumatate, in apa cu sare. Apoi se taie (dupa caz), se aseaza intr-o yena cu putin ulei si apa, se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin si se dau la cuptor. I-am bagat langa friptura. Se fac repede, fiind deja fierti putin.
Se servesc feliile de vitel, alaturi de varza rosie calita si 1-2 cartofi cu rozmarin.
La noi s-a nimerit sa avem ambele garnituri, dar friptura de vita se poate servi doar cu o singura garnitura, varza sau cartofii, dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!
Multumim,putem sa si servim?Te pup!
Grozav arata,cu siguranta e delicioasa!Pupici!
Arata splendid.
Yummy!!!Arata delicios!Imi place carnea de vitel:)Pup!
In curand fac si eu varza, ca mi=ati facut o pofta de nu mai rezist.
A ta si cu carnita,niam.
@DiaMar cu draga inima te invitam la masa. Pup!
@FLORY multumesc, da a fost tare buna. Pup!
@Reka ma bucur, Te sarut!
@Licuta Marin m-a bucur ca avem gusturi comune. Pup!
@Bucate apetisante ma bucur ca ti-am facut pofta. Pup!
Delicios,Yummy Yummy.
Imi place vita… imi place varza.. hai fie si un cartofior.. deci am venit la masa! Delicios arata! Te pup
daca a mai ramas si pentru mine o bucatica,sunt aici!
Uiii, asta e ceva pentru papila mea! Ador fripturile astea suculente de vita! Arata fantastic, la fel si modul de servire!
arata minunat!
@hapleablog ma bucur si multumesc de vizita. O zi frumoasa1
@Simona avem gusturi comune. Pup!
@pansy cu mare drag, pupici!
@maya multumesc de aprecieri. Pup!
@alinutzika merci, te sarut!
Delicioasa!! si cartofii aia.. hmm nu mai zic nimic.. inghit in sec!!
Arata foarte bine 🙂 Si eu sunt fan varza rosie si o pregatesc la fel.