In suplimentul de la revista „Femeia de azi”, am gasit acesta rulada, asa ca am incercat-o.
Mod de preparare:
Se toaca ceapa marunt si se pune intr-o tigaie cu ulei sa se inabuse.
Cand ceapa devine sticloasa se adauga ficatei de pui si usturoiul taiat feliute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se intorc pe toate fetele, avand grija sa nu se prinda.Cand scade zeama care si-au lasat-o ficatei, se adauga vinul si se lsa pana scade si acesta.
Se dau deoparte si cand s-au racit putin se paseaza totul. Se poate pune si-n blender, dar mie mi s-a parut ca prea il face pasta. Eu l-am pasat cu o furculita, apoi l-am frecat cu o lingura de lemn impreuna cu untul. In reteta din revista nu era trecuta gelatina deloc.
Am pus totusi, dar cam putina. La cantitatea de 500 g ficat, se cere cca. 6 g ca sa poata sa aiba tinuta feliile.
Pateul astfel obtinut se intinde uniform pe o folie de plastic, intr-un strat mai gros. In branza de vaci se adauga putina vegeta si se intinde peste stratul de pasta de ficat.
Ajutati de folie se ruleaza usor si se da la rece pentru cca 2-3 ore. cand se serveste se taie in felii mai groase. Pofta buna!
arata fantastic! mi-am notat reteta :*
o zi minunata!
Arata foarte bine, dar la mine acasa, doar eu sint fan ficat de pui, restul familionului nu maninca,,, of, of…
Moamma cata rabdare ai Sara!! felicitari!! minunat arata, pe langa faptul ca-i extra mega delicios!!
prima oara vad asa o bunatate! arata super! de retinut!
Ce bine arata!
@Emily ma bucur, pup!
@Daniela ai dreptate, daca nu toata familia are aceleasi preferinte, e greu. Pup!
@Antomia S. ma lauzi mereu. Te sarut dulce!
@Andreea Elema ma bucur ca-ti place. Pup!
@Ramona Alina multumesc, te sarut!
Straturile ti-au iesit perfecte,arata de nota 10,ca de obicei!
Delicios si aratos
Super ideea. De retinut!
ce bine arata! Mie nu-mi plac ficateii decat in forma de pate, mi se pare foarte interesanta reteta
Si aspectuoasa!
O idee minunata, mai ales ptr cei care nu papam pateul din comert, plin de E-uri. O trec la favorite. Pupici
Interesanta reteta dar binevenita!!!Eu chiar am cumparat ficatei de pui pentru a face pasta de ficat .Cum zicea si Simona de ce sa cumparam din comert E-uri ,cand putem sa-l preparam noi acasa(pateul).O trec si eu la favorite.Pupici:x
Este frumoasa foc.Si buuuuuna tare.Pupici!
Buna tare!O idee minunata pentru sarbatori!!!Pupici!
@TeoBucatar multumesc de nota. Esti o scumpa, pup!
@Dorina multumesc. Pup!
@irinaririna multumesc, pup!
@Kadia ma bucur ca o gasesti interesanta. Pup!
@Simona multumesc frumos, pup!
@Mare Maria, da ai dreptate, ce-i facut in casa e superior celor cumparate. Pup!
@DiaMar multumesc, pup!
@Licuta Marin ma bucur, pupici!
Aratab super, sectiunea e perfecta! Am sa notez reteta! Pupici!
Adela are dreptate!! Arata superb, ca sa nu mai vorbim de idee
arata foarte aspectuos!
@Adela Zilahi ma bucur ca-ti place, pup!
@Diana Ursache, multumesc, te sarut!
@alinutzika, pup si multumesc!
Sara, felicitari ptr premiul de la Laura Adamache! Sa`i porti cu placere! Pupici
Cred ca este tare gustoasa,de testat,pupici!
pate de ficat si branza de vaci,interesanta combinatie si aratoasa!