Tort cu crema de ness



 

Ingrediente:
Pentru blat:
* 6 oua
* 6 linguri de zahar
* 1 plic zahar vanilat
* 4 linguri de faina
* 2 linguri cacao
* 100 g nuca macinata

 

 

Pentru crema:
* 200 gr. crema de branza
* 200 gr. zahar pudra
* 2 pachetele zahar vanilat
* 10 g ness instant
* 50 ml apa calda
* 500 ml smantana pentru frisca
* 10 g de gelatina
* nuci taiate

 

 

Mod de preparare:
Se face un pandispan / blat de tort cu cacao in care se adauga la final nuca macinata. Apoi se pune intr-o tava (23 diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru cca 30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

 

 

Blatul se lasa sa se raceasca complet, timp in care incepem sa pregatim cremele de ness si de branza cu nuci. In 50 ml de apa calda se dizolva ness-ul. Gelatina se dizolva in apa rece.

Intr-un bol se mixeaza crema de branza cu 100 g de zahar pudra si zaharul vanilat.

 

 

Se imparte apoi in trei parti si 1/3 din crema se pune separat in alt vas. In crema ramasa se adauga ness-ul mixand in continuare. Se adauga si gelatina care a fost incalzita putin.



Separat se mixeaza smantana pentru frisca impreuna cu restul de zahar. O treine se adauga in crema alba de branza, iar restul se incorporeaza in crema cu ness.

 

 

Blatul de taie in doua parti. Forma de tort se tapeteaza cu folie de plastic. Se aseaza primul blat, se adauga jumatate de crema de ness, apoi crema de branza in care se adauga o mana de nuci tocate.

Se continua cu restul de crema de ness care se intinde uniform pe toata suprafata. Se acopera cu cel de al doilea blat si se da la rece minim 2 ore.

 

 

Se desface tortul din forma, se aseaza pe un gratar si se imbraca in ciocolata. Eu am folosit un plic cu ciocolata pentru prajituri din Ungaria, dar care se gaseste si la noi in orice supermarket.

E foarte practic, se fierbe intreg plicul 5 minute in apa, apoi se taie cu o foarfeca la un colt si se scurge ciocolata din plic in centrul tortului.

Apoi se muta tortul pe un platou si este gata pentru a fi savurat. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

21 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @Mitinita ma bucur, pup!

    @miremirc multumesc. Pup!

    @Mare Maria da ness-ul da un gust special. Pup!

    @Alina pupici si multumesc!

    @ophelia1983 ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Fancy Cake ma bucur, pup!

    @Dorina desigur cu mare drag te servesc. Pup!

    @Cristina multumesc, pup!

    @DiaMar multumesc, pup!

  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16

    @Petronela multumesc mult. Si tie o saptamana super!

    @Simona Patras multumesc, pup!

    @Simona cu placere esti invitata mea. Pup!

    @Licuta Marin pentru prieteni dragi se mai gaseste. Pup!

    @Adela Zilahi multumesc, pup!

  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
    • 21

      Torina eu de regula nu specific marca la crema de branza pentru ca las la latitudinea fiecaruia, in functie de buget, sa-si cumpere. La dulciurile fine cum este si acest tort eu iti recomand Mascarpone, dar sunt multe marci de crema de branzaca foarte fine ca: Crema Clasica Kochland, Creeam Cheese clasic de la kaufland …

Dă-i un răspuns lui Simona Patras Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.