Gomboti din orez cu pasare



 

 

Ingrediente:
* 200 g orez
* 600 ml supa de pasare
* 1 lingurita kurkuma pulbere
* piper alb
* 1 galbenus de ou
* 1-2 linguri de pesmet

 

 

* 200 carne de pasare (pui, curcan)
* 1 morcov fiert
* 1/2 ardei rosu
* patrunjel tocat
* pesmet
* ulei

 

 

Mod de preparare:
Folosin o supa de pui sau curcan facuta inainte. Se pune intr-o oala si cand clocoteste, se adauga orezul. Proportia orez – lichid este o parte orez, doua de lichid si se lasa la fiert in oala acoperita cu capac.

Cand este aproape fiert, se dizolva o lingurita de kurkuma in putina supa calda si se adauga peste orez. Supa fiind deja sarata, adaugam decat putin piper alb.



Se mai lasa putin, apoi se stinge focul si se tine la cald acoperit, pana supa e absorbita in totalitate. De la kurcuma capata o culoare galbena frumoasa. Cand s-a racit putin, se incorporeaza un galbenus de ou.

Se lasa sa se raceasca. In functie de consistenta orezului, dupa caz ca sa fie tare si sa se poate modela se mai adauga 1-2 linguri de pesmet.

 

 

Pentru umplutura folosin bucati de carne din supa, de preferinta piept, pe care le taiem cubulete potrivit de mari. Adaugam un morcov fiert la fel taiat cuburi si cateva fasii de ardei taiate tot bucati mici. Se amesteca toate cu patrunjel tocat.

Cu mainile ude formam in podul palmei un caus din orez, in centru asezam cu o lingurita din umplutura de carne, dupa care se inchide cu orez, la fel ca la gomboti cu prume. Se tavalesc apoi prin pesmet fin si cand i-am terminat se prajesc in fripteuza. Se servesc calde cu un sos alaturi, dupa gust. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Diana Ursache desigur, cu mare placere. Pup!

    @Dorina ma bucur, pup!

    @Emily multumesc, pupici!

    @Mare Maria ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Dana Cristea multumesc, pup!

    @DiaMar sunt de efect si gustosi. Pup!

    @pansy multumesc, pup!

    @Licuta Marin da sa incerci ca-s tare buni. Pup!

  10. 10
  11. 11

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.