Prajitura cu caramel de migdale



 

Ingrediente blat:
* 4 oua
* 4 linguri zahar pudra
* 4 linguri faina
* 1 lingura de ulei
* 1/4 lingurita esenta vanilie
* coaja rasa de lamaie

 

 
Caramel cu migdale:
* 250 zahar
* 100 margarina wiesana / delma
* 50-60 ml de frisca lichida
* 160 migdale tocate (2 pungi)
* 1 foaie de napolinana
 
 
Ganache de ciocolata:
* 200 g ciocolata (neagra)
* 200 ml frisca lichida
 
 
Decor:
* 100 g ciocolata (cu lapte)
* 3 linguri lapte
* 30 gr unt
* ciocolata alba pentru ras

Mod de pregatire:
Se face un pandispam clasic din 4 oua. Se bat  albusurile, se adaugi apoi treptat zaharul pudra. Se adauga si galbenusurile unul cate unul. Se incorporeaza incet si faina sa nu se lase compozitia.

Se adauga si coaja rasa de lamaie. Intr-o tava de 22×36 cm. se pune hartie de copt si se rastoarma compozitia. Se da la cuptor cca 25-30 minute. Cand se raceste, se inparte in doua pe latime, rezultand doua blaturi mai mici.

 

Din foaia de napolitana, taiem doua bucati de dimensiunea celor doua blaturi. Pentru caramel, punem zaharul sa se caramelizaze. Cand are culoarea chihlimbarului, tragem vasul de pe foc, adaugam frisca lichida cu grija ca se unfla.



Punem inapoi pe foc si  amestecam pana se dizolva. Se adauga si margarina si mai lasam pe foc pana se ingroasa. La urma adaugam si migdalele. Luam de pe foc, lasam sa se raceasca, apoi o rasturmam peste foaia de napolitana si o acoperim cu cea de-a doua foaie.

Facem ganachul de ciocolata. Punem frisca intr-un vas pe foc, cad este calda adaugam ciocolata taiata bucati. Amestecam pana se topeste si dam la rece. Cand s-a racit bine o batem cu mixerul pana devine cremoasa. Jumatate de ganache il intindem pe un blat, punem deasupra foile de mapolitana umplute.

Adaugam restul de ganache si acoperim cu cel ce-al doilea blat. Dam la rece cca o ora apoi taiem prajitura in patrate, deasupra fiecarui patrat turnam ciocolata topita in 3 linguri de lapte si un cub de unt.

Decoram cu ciocolata alba razalita cu ajutorul curatatorului de legume, ciocolata sa fie la temperatura camerei ca altfel ies firimituri. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

38 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Bianca ma bucur ca-ti place si vrei sa o incerci. Pup!

    @ghiocel07 nici o problema, sa-mi spui daca iti place. Pup!

    @Dana Cristea multumesc, pup!

    @Cristina te rog si sigur iti va placea. Pup!

    @lia ma bucur ca-ti place. Pup!

    @alinutzika multumesc, pup!

    @Licuta Marin ma bucur ca te incanta s-o incerci. Pup!

  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14

    @Simona sa stii ca-i asa de buna, caramel, migdale si ganache-ul de cioco… Sa o incerci. Pup!

    @miremirc multumesc, pup!

    @Lady Butterfly arata si bine, dar e si tare buna. Pup!

    @Corina ma bucur ca-ti place. E tare buna, pup!

  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18

    @Antonina S scuze de intarziere, dar comentariul tau ajunsese la spam. Acum am dat de el. Multumesc si o zi frumoasa!

    @Andreea, mult succes daca nu vei fi obosita. Ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Fancy Cake multumesc, pup!

    @mandala multumesc, ma bucur ca-ti place. Pup!

  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25

    @NICY ma bucur ca-ti place. Pup1

    @Emily multumesc, pup!

    @DiaMar multumesc, pup!

    @Nina multumesc de aprecieri! Ma bucur si te astept cu drag!

    @maya ma bucur, pup!

    @Cristina sa o incerci si sigur iti va placea. Pup!

  26. 26
  27. 27
  28. 28

    ,Am furat si eu reteta" si .. am executat-o.Nu m-am multumit doar s-o admir in poze trebuia musai s-o gust
    Dragi mei e super delicioasa !Multumesc ca mi-ati permis sa ,,fur si o reteta de nota 10"

  29. 29
  30. 30

    @Simona multumesc, pup!

    @Timea ma bucur, pup!

    @daniela s cake ma bucur ca ai incercat-o asa repede si ca ti-a placut. Pup cu drag!

    @lulu cum sa ma supar, chiar ma bucur ca ti-a atras atentia, ca si lui daniela's. Astept cand o faci sa-mi spui cum ti s-a parut. Pup!

  31. 31
  32. 32
  33. 33
  34. 34
  35. 35
  36. 36
  37. 37
  38. 38

Dă-i un răspuns lui Dana Cristea Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.