Tort de cacao cu crema de branza si migdale este un desert de duminica langa cei dragi. Daca va place poate o sa-l incercati.
Mod de preparare:
Blatul:
Se amesteca faina, sarea, cacaoa si praful de copt si se da deoparte Intr-un vas mai mare se mixeaza untul 2-3 minute. Se adauga zaharul si se continua mixarea. Se adauga oulale, unul cate unul, amestecand bine, apoi esenta de vanilie.
In compozitia de unt se adauga treptat faina si iaurtul, altenandu-le si terminand cu faina. Am folosit iaurt de baut pentru ca-i fluid, dar puteti folosi si lapte batut. Turnati in tava de tort de diametru 23 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 40-45 min. dar va fi gata cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca pe un gratar apoi se taie in doua.
Se insiropeaza blaturile cu un sirop facut din 100 ml apa, 50 g zahar si esenta de rom sau vanilie, dupa preferinte.
Crema:
Se mixeaza crema de branza, se adauga zaharul pudra si vanilia. Separat in alt bol se bate smantana pentru frisca, care apoi se adauga treptat in compozitia de branza. Pentru tinuta, eu am adaugat si 4-5 g de gelatina, care inainte a fost inmuiata in apa rece cca 10 minute, apoi incalzita. Daca folositi frisca hulala, care este deja dulce, reduceti cantitatea de zahar din branza.
Migdalele le prajim putin intr-o tava de teflon pana isi schimba culoarea. Se adauga apoi in crema de branza.
Forma cu pereti detasabili in care am facut blatul, se imbraca cu folie de plastic si se aseaza primul strat insiropat. Se pune peste acesta jumatate din crema de branza. Se acopera cu al doilea blat si se adauga restul de crema.
La mine a iesit subtire al doilea strat, ca am folosit cantitati mai putine ca-n retetar. De aceea am turnat deasupra 200 g de ciocolata alba, topita cu 2 linguri de ulei, pentru a suplini lipsa cremei, dar si pentru decor.
Am presarat si bilute colorate. Ultimul strat de crema este un pic rose, pentru ca am pus doua picaturi de colorant. Am vrut un mic contrast cu ciocolata de deasupra, dar este optional.
Se retine putina ciocolata, ca sa lipim biscuiti cu cacao, formand astfel un brau de biscuiti in jurul tortului. Ca sa fie mai festiv, cand il aduceti la masa il puteti lega cu o panglica colorata sau alba. Pofta buna!
delicios!
nu am facut niciodata crema de branzica pentru un tort,mi-ar place sa incerc,tortuletul e super
Cat de bine arata!Cred ca e foarte bun!Imi placeeee!
Offf Doamne cum arata!!! Te pup
Apetisant,asta-i cuvantul!
Feliuta aceea este a mea.Apetisant si delicios.Te pup!
Nu stiu cu ce ocazie l-ati pregatit, dar arata bestial!
Superb!
Imi plac migdalele si imi place tare mult tortul! Foarte frumos! Pupici
Superb arata si cred ca e un deliciu!!!Pupici!
@Cristina multumesc, pup!
@yaya6 ma bucur ca-ti surade ideea. Pup!
@langmin multumesc, pup!
@Dana Cristea multumesc, te pup si eu!
@pansy multumesc, pup!
@DiaMar cu draga inima serveste!
@Corina a fost dulcele de duminica trecuta. Pup!
@Fancy Cake multumesc, pup!
@Simona ma bucur, pup1
@Licuta Marin multumesc, pup!
Tienes un blog muy bueno, me quedo como seguidora pues me han gustado muchas recetas.
Besosssss
Ce frumos si apetisant e! Va pup!
@ALIMENTA gracias,besos!
@gaby_d multumim, si noi te sarutam!
Foarte frumos si delicios!!!
Nu stiu cum de mi-a scapat asemenea minunatie?!!!!!
Un tort delicios ce poate fi pregatit si mancat la orice ocazie.Seara frumoasa!