Tort de cacao cu crema de branza si migdale



Tort de cacao cu crema de branza si migdale este un desert de duminica langa cei dragi. Daca va place poate o sa-l incercati.

 
Ingrediente:
* 4 oua
* 150 g. unt
* 200 g. zahar tos
* 200 ml iaurt (de baut)
* 250 g. faina
* 30 g cacao
* 1 plic praf de copt
* un praf de sare

 

 

Ingrediente crema:
* 300 g crema de branza
* 1 lingurita esenta vanilie (sau plic)
* 180 g zahar pudra
* 300 ml smantana pentru frisca
* 4-5 g gelatina
* 80 g de migdale bucati

 

Decor:
* 200 g ciocolata alba
* 2 linguri de ulei
* biscuiti rotunzi de cacao

 



Mod de preparare:
Blatul:
Se amesteca faina, sarea, cacaoa si praful de copt si se da deoparte Intr-un vas mai mare se mixeaza untul 2-3 minute. Se adauga zaharul si se continua mixarea. Se adauga oulale, unul cate unul, amestecand bine, apoi esenta de vanilie.

In compozitia de unt se adauga treptat faina si iaurtul, altenandu-le si terminand cu faina. Am folosit iaurt de baut pentru ca-i fluid, dar puteti folosi si lapte batut. Turnati in tava de tort de diametru 23 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 40-45 min. dar va fi gata cand trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca pe un gratar apoi se taie in doua.

 

 



Se insiropeaza blaturile cu un sirop facut din 100 ml apa, 50 g zahar si esenta de rom sau vanilie, dupa preferinte.

Crema:
Se mixeaza crema de branza, se adauga zaharul pudra si vanilia. Separat in alt bol se bate smantana pentru frisca, care apoi se adauga treptat in compozitia de branza. Pentru tinuta, eu am adaugat si 4-5 g de gelatina, care inainte a fost inmuiata in apa rece cca 10 minute, apoi incalzita. Daca folositi frisca hulala, care este deja dulce, reduceti cantitatea de zahar din branza.
Migdalele le prajim putin intr-o tava de teflon pana isi schimba culoarea. Se adauga apoi in crema de branza.

 

 

Forma cu pereti detasabili in care am facut blatul, se imbraca cu folie de plastic si se aseaza primul strat insiropat. Se pune peste acesta jumatate din crema de branza. Se acopera cu al doilea blat si se adauga restul de crema.

 

 

La mine a iesit subtire al doilea strat, ca am folosit cantitati mai putine ca-n retetar. De aceea am turnat deasupra 200 g de ciocolata alba, topita cu 2 linguri de ulei, pentru a suplini lipsa cremei, dar si pentru decor.

Am presarat si bilute colorate. Ultimul strat de crema este un pic rose, pentru ca am pus doua picaturi de colorant. Am vrut un mic contrast cu ciocolata de deasupra, dar este optional.

Se retine putina ciocolata, ca sa lipim biscuiti cu cacao, formand astfel un brau de biscuiti in jurul tortului. Ca sa fie mai festiv, cand il aduceti la masa il puteti lega cu o panglica colorata sau alba. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

17 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @Cristina multumesc, pup!

    @yaya6 ma bucur ca-ti surade ideea. Pup!

    @langmin multumesc, pup!

    @Dana Cristea multumesc, te pup si eu!

    @pansy multumesc, pup!

    @DiaMar cu draga inima serveste!

    @Corina a fost dulcele de duminica trecuta. Pup!

    @Fancy Cake multumesc, pup!

    @Simona ma bucur, pup1

    @Licuta Marin multumesc, pup!

  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17

Dă-i un răspuns lui Simona Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.