După regulile clasice ale gastronomiei, antreul este felul care se serveste după gustare (sau supa) si inainte de felul principal din meniu (de obicei friptura). Acestea dau o nota distincta meselor la care se servesc.
Antreurile pot fi compuse din preparate calde sau reci, cu sau fara sos, de obicei cu o garnitura usoara alaturi.
Mod de preparare:
Fileurile se descongeleaza lent in frigider, de seata pana dimineata. Cand le pregatim, intai le tamponam bine cu un prosop absorbant de bucatarie ca sa nu ramana nici-o picatura de apa. Se presara sare şi piper după gust. Avem nevoie si de felii de bacon mai lungi, ca sa ne permita rularea lor.
Ardei colorati si rosiile uscate le taiem julien, iar lungimea lor cautam sa fie putin mai mare decat latimea baconului si a feliei de peste. Pestele, in functie de marime, il portionam de latimea baconului.
Asezam intai o fele de bacon, apoi pestele pe care il ungem cu ulei de masline si pe jumatate de bucati presaram boia dulce de ardei, iar pe celelalte bucati marar tocat fin. Asezam la un cap felii de ardei si rosii uscate si rulam strans.
Ca să nu se desfaca rulourile, acestea se prind la mijloc cu scobitori.
Se pune un cub de margarina si putin ulei intr-o tigaie, lasam sa se incinga si prajim rulourile 2-3 minute pe fiecare parte. Se scot, se aseaza intr-un vas de yena si le mai dau la cuptor 8-10 minute.
Pentru garnitura scurgem o conserva de fasole rosie, apoi o sotam in putima margarina pentru gatit si 50-60 ml de vin alb. Condimentam cu sare si piper alb dupa gust. Este o garnitura usoara, iar nuanta sa de rosu-brun cu paleta coloristica a rulourilor de peste si bacon face antreul foarte apetisant. Pofta buna!
Bune si elegante.Bafta la concurs.Pupici!
Minunate si arata tare apetisant!Pupici si bafta multa!
Arata excelent!
Nu am gustat niciodata peste in combinatie cu bacon dar trebuie sa fie bun!
Succes! 🙂
interesanta combinatia,pestele e sec si se combina minunat cu baconul,despre foto ce sa mai zic minunate,succes la concurs,merita premiul cel mareeee
Imi plac enorm rulourile de peste !!!!
Pana acum nu am mancat rulouri cu file de peste… dar cu siguranta voi incerca reteta ta, arata foarte bine! Succes la concurs!
@DiaMar multumesc frumos! Pup!
@FLORY multumesc, bafta si tie! Pup!
@Alina C. e tare bun, sa incerci! Multumesc si bafta si tie!
@yaya6 ai dreptate carnea seaca de peste si grasimea si aroma baconului dau foarte bine. Multumesc!
@catkitchen ma bucur. Pupici!
@Diana sa incerci, e o combinatie care iti va placea. Pup!
Bafta la concurs!
Yammmy! Ce aromate si bune!
Bafta la concurs !!!
Arata de milioane, e pe gustul meu inclusiv fasolele… Ma autoinvit la o portie mica, mica… Pupici !
O idee deosebita!Bafta la concurs!!
O ideea super pentru aperitiv!!!Delicios la maxim!Pupici si inca o data, bafta!
Foarte faina combinatia!! Din nou nota 10 ptr poze!
Pupici si bafta multa!
Ce bine arata! Sa stii ca iti urmaresc si celalalt blog. Mai exersez franceza!
Cred ca ar merge si cu un alt peste. Am un mofturos acasa caruia nu-i place pangasiusul. Rulourile arata delicios. Trebuie sa fie grozave!