Supa de curcan cu taitei o supa galbena si cu palcuri de grasime deasupra, nelipsita duminica la masa de pranz in zona Banatului.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Acesta supa, ca multe altele, este specilitatea lui Miki.
Tacamurile de curcan se curata, se taie in bucati potrivite si se spala bine.
Apoi totul se pune la fiert in apa rece cu sare. Cand incepe sa fiarba se spumeaza pana devine limpede. Se aduga boabele de piper si concentratul de gaina si se lasa sa fiarba la foc mic cca o ora.
Condimentele si ierburile e recomandat sa le puneti intr-un ou de ceai (din inox) care apoi se pune in oala. Astfel supa isi extrage aromele, dar ranmane curata si limpede.
Intre timp se curata si zarzavaturile, dupa preferinte, in rondele, cuburi sau betisoare. Legumele asftel taiate se brezeaza (calesc) in putin ulei de masline.
Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele brezate, ceapa curatata si intreaga si se fierb in continuare pana cand toate vor fii fierte. Se condimenteaza cu sare si piper dupa care se strecoara. Cat este calda se scoate si carnea de pe oase.
Separat in alta oala se fierb pastele taglietelle, dupa instructiunile de pe ambalaj, cat sa ramana al dente. Supa limpede se serveste in farfurile calde inpreuna cu paste, bucati de carne, cateva rondele de zarzavat si deasupra frunze de patrunjel si telina tocate marunt. Pofta buna!
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
ff bine arata!
Mmm.. de mult n-am mai mancat o ciorbita de curcan! Delicioasa!
Pup
Varianta de curcan inca n-am incercat-o, dar cu prima ocazie o fac. Pupici!
Mmmm ce bunatate!!!!
Super gustoasa!
Arata fff apetisanta! Eu nu ma dau in vant dupa supe si ciorbedar de-asta as vrea o portie!
@Fuat Gencal merci!
@alinutzika multumesc, pup!
@Simona ma bucur ca-ti place, pup!
@Paula Gafitescu e la fel de buna ca si cea de pui. Pup!
@Buburuza Bubu multumesc, pup!
@Timea intradevar, pup!
@Mari ma bucur daca te tenteaza. Pup!
Delicioasa supa ta!