File Salau Nil cu ghimbir si usturoi, o mancare eleganta dintr-un peste special pregatit pentru un concurs supervizat de Don Mariano, un personaj cunoscut datorita retelor cu peste si fructe de mare de pe situl personal, dar si a deselor apariti in diferite emisiuni culinare televizate.
Mod de pregatire:
Pentru acesta reteta am folosit acest File de Salau Nil primit le la delicatesedepeste. Iata-l:
Se portioneaza taind de-a curmezisul, astfel ca sa obtimem 2 bucati frumoase si uniforme, ca-n imaginea de mai jos.
Din restul ingredientelor pregatim un sos cu care vom ungea fileurile inainte de a le da la cuptor. Usturoiul se feliaza, morcovul si ghimbirul dupa ce se decojesc se taie in feli subtiri, precum betele de chibrit.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu si se prajeste usor usturoiul. Se scoate usturoiul si se adauga fasiile de ghimbir si de morcov. Se lasa pana prinde putina culoare.
Se adauga sucul de lime, mierea si sosul de soia si se lasa sa fiarba usor pana ce sosul se mai ingroasa. Dupa preferinte puteti adauga si un ardei iute tocat. Se condimenteaza cu sare si piper colorat pisat mare.
Se ung fileurile cu acest sos pe toate partile, apoi se aseaza intr-o tava. Eu le-am tavalit chiar in tigaia in care am pregatit sosul.
Cand se aseaza in tava, ca sa obtin acea curbura pentru prezentare, fara sa se rupa fileurile, am pus in centru tavi un sul din folie de aluminiu. Se dau apoi la cuptor 15-20 minute.
Se scot cu grija din tava si se servesc pe un pat de orez. Am incrucisat fileurile despartindu-le prin 3 frunze de macris (de la congelator). Se pot servi si cu o felie de lime alaturi.
Nici nu are rost sa va spun cat de special a fost. Imaginile cred ca v-au facut pofta si daca doriti sa-l incercati, puteti sa faceti comanda pe site si primiti coletul acasa. Pofta buna!
Arata de nota 10, iar ideea cu sulul este nemapomenita pentru prezentare!
O duminica frumoasa!
O combinatie grozava,sper sa fiti castigatori!Multa bafta va doresc!
Delicioasa si sanatoasa mancare! O duminica frumoasa!
O reteta atat de simpla, si cred ca-i atat de bun pestele!! Trebuie incercat!! Faina ideea cu sulul.. 🙂
Va pup si va doresc succes la concurs!!
@Adriana multumesc de aprecieri. Pup!
@FLORY multumim frumos, sa fie! Pupam!
@Paula Gafitescu ma bucur ca-ti place, pup!
@Simona salaul a fost atat de bun, ti se topea in gura, iar ghimbirul ii da o aroma speciala. Multumim!
Super faina combinatia , bafta la concurs.
O combinatie delicioasa !!Felicitari ptr participarea la concurs si multa bafta in continuare !! 😉
O bunatate de mancare in farfuria asta. As manca si eu …